Home » D:News » Ce este acest „monstru marin” eşuat pe o plajă din Spania?

Ce este acest „monstru marin” eşuat pe o plajă din Spania?

Ce este acest „monstru marin” eşuat pe o plajă din Spania?
Publicat: 23.08.2013
Un cadavru lung de 4 metri şi cu înfăţişare bizară a fost adus de ape la ţărm, pe o plajă din sudul Spaniei. Deoarece animalul, aflat în stare avansată de descompunere, nu a putut fi identificat imediat, au apărut, evident, speculaţii legate de posibila existenţă a unor monştri marini încă necunoscuţi, care ar trăi în zonele abisale ale oceanului.

Apariţia părea şi mai enigmatică din cauza unei porţiuni anatomice desprinse de restul corpului şi care arăta ca o pereche de coarne. 

Primele presupuneri ale specialiştilor vorbeau despre faptul că ar putea fi vorba despre rechin-vulpe (Alopias vulpinus) sau despre un peşte-vâslă; peştii-vâslă (familia Regalecidae) cuprind mai multe specii, dintre care una, peştele-vâslă uriaş (Regalecus glesne), poate ajunge la dimensiuni foarte mari – a fost înregistrat un exemplar cu lungimea de 11 metri.

Cea mai recentă explicaţie vine din partea lui Dean Grubbs, ihtiolog (specialist în studiul peştilor) la Florida State University. 

„Este, categoric, un schelet de rechin”, spune el. Elementele din partea posterioară, al căror aspect poate produce confuzie, sunt cartilaje din scheletul înotătoarei caudale, iar „coarnele” sunt cartilajele scapulocoracoide, care susţin înotătoarele pectorale, a explicat specialistul.

Surse: Live Science, NBC News /  Credit foto: Maria Sanchez / EFE / Spanish Civil Protection

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase