Home » D:News » Anul viitor vor începe excursiile suborbitale: vehiculul SpaceshipTwo a efectuat cu succes un nou zbor de testare (VIDEO)

Anul viitor vor începe excursiile suborbitale: vehiculul SpaceshipTwo a efectuat cu succes un nou zbor de testare (VIDEO)

Anul viitor vor începe excursiile suborbitale: vehiculul SpaceshipTwo a efectuat cu succes un nou zbor de testare (VIDEO)
Publicat: 08.09.2013
SpaceshipTwo, vehiculul construit de Virgin Galactic pentru zboruri de agrement suborbitale, a fost testat deasupra Deşertului Mojave, atingând altitudinea de 21 de kilometri.

SpaceshipTwo  a fost ridicată la  14 km altitudine de către o aeronavă purtătoare, WhiteKnightTwo, apoi s-a desprins, zburând în continuare cu ajutorul propriului motor de rachetă.

Vehiculul a depăşit bariera sunetului, accelerând pînă la Mach 1.43, şi a ajuns la o altitudine maximă de 21 km, după care a început să coboare, reintrând în atmosferă.

Unul dintre punctele importante ale zborului a fost testarea mecanismului de încetinire la reintrarea în atmosferă: aripile vehiculului se pot ridica într-un unghi de 65 de grade, ceea ce creează o rezistenţă mare la Ia înaintare şi permite reducerea vitezei, pentru ca aeronava să reintre în atmosferă în deplină siguranţă.  Mecanismul a fost inspirat din construcţia „fluturaşului” din pene folosit în jocul de badminton.

Richard Branson, magnatul care deţine Virgin Galactic, intenţionează să înceapă zborurile suborbitale cu SpaceshipTwo, la scară comercială, în anul 2014.

Sursa: New Scientist

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase