Home » D:News » Cele mai sexy zone ale corpului: specialiştii în neuroştiinţe dezvăluie în premieră care sunt acestea

Cele mai sexy zone ale corpului: specialiştii în neuroştiinţe dezvăluie în premieră care sunt acestea

Cele mai sexy zone ale corpului: specialiştii în neuroştiinţe dezvăluie în premieră care sunt acestea
Publicat: 09.09.2013
O echipă de cercetători, alcătuită din oameni de ştiinţă de la două universităţi din Marea Britanie şi una din Africa de Sud este „primul studiu sistematic care analizează magnitudinea senzaţiilor erotice generate de diferite părţi ale corpului”.

Probabil una dintre cele mai neaşteptate surprize a fost faptul că în urma analizei s-a constatat că laba piciorului nu este percepută drept o parte atrăgătoare a corpului de cei 800 de participanţi, majoritatea din Anglia şi Africa de Sud. Mai exact, trei sferturi dintre participanţi şi-au notat laba piciorului şi rotula cu nota zero. 

Aceste rezultate par să contrazică explicaţiile anterioare privind distribuţia zonelor erogene, care sugerau că senzorii din creier responsabili cu picioarele ar fi aşezaţi chiar lângă senzorii asociaţi cu zonele genitale. 

Alt aspect surprinzător a fost consistenţa răspunsurilor. „Mulţi oameni presupun că femeile au mai multe zone erogene, pe când în corpul masculin ar exista doar o singură astfel de zonă. Însă lucrurile sigur nu stau astfel. De fapt, bărbatul şi femeia sunt egali la acest capitol, existând poate doar un uşor avantaj al femeii”, a declarat profesorul Oliver Turnbull de la Universitatea Bangor, care a coordonat studiul. 

De asemenea, oamenii de ştiinţă nu se aşteptau să constate că existau „niveluri uimitoare de corelaţii” între notările fiecărui participant, indiferent de vârstă, gen, orientare sexuală, naţionalitate şi rasă. Bărbaţii şi femeile au listat cele 41 de părţi din corp într-o ordine remarcabil de similară. După plasarea în topul listei a părţilor genitale urmau, în ordine, buzele, urechile şi coapsele interioare, urmate de aproape de omoplaţi. 

Au existat totuşi şi câteva diferenţe majore între sexe: partea posterioară a piciorului a fost notată de bărbaţi ca fiind la fel de importantă ca urechile, însă femeile nu aveau tendinţa de a lua această zonă în considerare. Şi palmele erau considerate mai erotice de bărbaţi decât de femei. 

„În urma analizei am constatat că noi toţi împărtăşim aceleaşi zone erogene pe cel puţin două continente, indiferent de culoare, vârstă, clasă sau orientare sexuală. Acest lucru sugerează că suntem conectaţi şi că senzaţiilor erotice generate de diferite părţi ale corpului nu sunt dictate de cultură sau experienţe”, a explicat Turnbull. 

Întrebarea principală care rămâne nu este „Unde sunt localizate zonele erogene?”, ci „De ce zonele non-genitale sunt erogene?”. 

„Am vrut să aflăm de ce gâtul este o zonă erogenă şi nu fruntea, având în vedere că amândouă au aceiaşi receptori senzoriali”, a spus Turnbull. 

Studiul pare să sugereze că există o parte în creier, total diferită de ce credeam, care controlează aceste zone. 

„Cred că un bun argument ar fi acela că zona este localiză în cortexul insular, dar pentru a putea face cercetări care să demonstreze asta ne vom lovi de câteva probleme de etică, pentru că cercetarea ar presupune ca un individ să îl pipăie pe un altul al cărui creier este monitorizat”.

Sursa: The Guardian
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase