Home » D:News » De ce se tem bărbaţii cel mai mult?

De ce se tem bărbaţii cel mai mult?

De ce se tem bărbaţii cel mai mult?
Publicat: 22.09.2013
Există multe lucruri pe care nu le putem controla şi multe efecte secundare ale îmbătrânirii pe care am vrea să le ocolim. Un nou studiu, vine să prezinte acele aspecte ale îmbătrânirii de care se tem bărbaţii cel mai mult.

Noul studiu, realizat de oamenii de ştiinţă din Marea Britanie indică faptul că bărbaţii se tem mai mult de calviţie decât de impotenţă. La studiu au luat parte 2.000 de bărbaţi care au fot întrebaţi cu privire la temerile lor. 

Teama de calviţie pare să fie mai mare decât teama de a avea respiraţie urât mirositoare, de nevoia de avea ochelari cu lentile groase sau de a rămâne impotent. 

Mai exact, 94% dintre bărbaţii care au luat parte la studiu au declarat că cel mai mult se tem de calviţie. 

„Calviţia este o perspectivă înfricoşătoare pentru majoritatea bărbaţilor. Este unul dintre lucrurile pe seama cărora se fac glume, dar vorbim de ceva prea personal pentru a putea fi amuzant”, a declarat Ian Watson, de la HIS Hair Clinics.

În studiu, bărbaţii au fost întrebaţi de care dintre aspectele îmbătrânirii se tem cel mai mult. Rezultatele au indicat şi că 60% dintre ei se temeau de pierderea dinţilor, o treime erau speriaţi de surzire, 24% au declarat că le este frică de potenţiala respiraţie urât mirositoare, în timp ce 64% dintre ei se mai temeau şi de faptul că s-ar putea îngrăşa

Şi gândul de a avea păr grizonant i-a speriat pe trei sferturi dintre bărbaţi, în timp ce 45% se temeau că ar putea avea „lentile tip fund de borcan”. 

În timp ce pierderea părului este văzută ca un eveniment tragic pentru femei, toată lumea se aşteaptă ca bărbaţii să se obişnuiască cu gândul că au şanse mari să sufere de calviţie, a explicat psihoterapeutul Toni Mackenzie. „Pierderea părului poate fi un proces dureros pentru bărbaţi. Nu este ceva ce poate fi ascuns uşor, iar oamenii au tendinţa de a glumi pe seama celor care îşi pierd părul. Toată lumea se aşteaptă ca bărbaţii care îşi pierd părul să adopte o atitudine laissez-faire şi să trateze insultele cu umor. Presiunea poate avea un efect uriaş asupra încrederii în sine care la rândul său are efect asupra sănătăţii mintale şi fizice”, a adăugat Mackenzie. 

Sursa: Daily Mail

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase