Home » D:News » Lacul groazei: apa care transformă orice vietate în stană de piatră (GALERIE FOTO)

Lacul groazei: apa care transformă orice vietate în stană de piatră (GALERIE FOTO)

Publicat: 02.10.2013
În Tanzania, există un lac care adăposteşte un secret letal. Apa acestui lac are „puterea” de a transforma orice vietate în stană de piatră. Fenomenul rar este cauzat de amestecul chimic din lac, iar creaturile care au intrat în contact cu apa par desprinse dintr-o poveste de groază.

Fotografiate de Nick Brandt şi publicate în noua sa carte intitulată „Across the Ravaged Land”, creaturile pietrificate de pH-ului apei, care are valori între 9 şi 10,5 (o alcalinitate extrem de ridicată care face ca trupurile acestor animale să se păstreze pentru eternitate) „bântuie” malurile lacului.

Liliac     (Foto:Nick Brandt)Liliac

„Am găsit creaturile (tot felul de păsări şi lilieci) în mod neaşteptat, la malul lacului Natron, din partea de nord a Tanzaniei. Nimeni nu ştie sigur cum mor animalele, dar se pare că păsările sunt păcălite de reflexia lacului. Aşa cum unele păsări se lovesc de geamuri, acestea intră în lac. Apa are o concentraţie atât de mare de sodiu şi sare încât ar şterge în doar câteva secunde cerneala de pe o cutie de film Kodak. Sarea şi sodiul provoacă calcifierea animalelor care se păstrează perfect pe măsură ce se usucă. Am adunat creaturile de pe mal şi apoi le-am aşezat în poziţii naturale, pentru a le «readuce la viaţă» aşa cum au fost cândva”, a declarat Brandt. 

Vultur calcificat (dreapta)     (Foto:Nick Brandt)Vultur calcificat (dreapta)

Pasăre din familia Hirundinidae    (Foto:Nick Brandt)Pasăre din familia Hirundinidae

Lacul groazei: apa care transformă orice vietate în stană de piatră    (Foto:Nick Brandt)Lacul groazei: apa care transformă orice vietate în stană de piatră

Sursa: Gizmodo

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase