Home » D:News » „O descoperire unică în viaţă”: monstrul marin lung de 5,5 metri (GALERIE FOTO)

„O descoperire unică în viaţă”: monstrul marin lung de 5,5 metri (GALERIE FOTO)

Publicat: 16.10.2013
Un profesor de ştiinţe maritime de la Catalina Island Marine Institute a realizat una dintre cele mai neaşteptate descoperiri, în timp ce înota în apele din apropierea coastei din sudul Californiei: un peşte-vâslă lung de 5,5 metri.

Pentru a aduce animalul gigantic la mal, Jasmine Santana a avut nevoie de 15 oameni care să o ajute. 

Cei care lucrează la Catalina Island Marine Institute susţin că aceasta este „o descoperire unică în viaţă”. 

Jasmine Santana şi fabuloasa ei descoperire     (Foto:Catalina Island Marine Institute)Jasmine Santana şi fabuloasa ei descoperire

„Nu am mai văzut niciodată un peşte atât de mare. Ultimul peşte-vâslă pe care l-am văzut avea 91 de centimetri” a declarat Mark Waddington. 

Din cauză că peştii-vâslă (familia Regalecidae) trăiesc la o adâncime mai mare de 910 metri, rar se întâmplă ca cineva să observe o astfel de creatură, motiv pentru care din punct de vedere ştiinţific nu există foarte multe informaţii cu privire la aceste animale. 

Potrivit specialiştilor se pare că peştele a murit din cauze naturale. Mostre de ţesut şi filmări au fost trimise la Universitatea din California pentru a fi studiate de biologi. 

Santana a observat ceva care strălucea la o adâncime de aproximativ 9 metri sub apă, în timp ce înota la câteva zeci de mile de ţărm. 

„A spus «trebuie să scot chestia asta de aici sau nimeni nu mă va crede»”, a povestit Waddington .

După ce a tras corpul animalului după ea mai bine de 22 de metri, în ajutorul cercetătoarei au venit ai mulţi membri ai institutului pentru a o ajuta să aducă animalul la mal.  

Acum, specialişti susţin că trupul animalului va fi îngropat în nisip pentru a se descompune, urmând ca ulterior, scheletul său să fie reconstruit şi expus. 

Sursa: AP

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase