Home » D:News » Cine a fost Raymond Loewy, personajul sărbătorit astăzi de Google?

Cine a fost Raymond Loewy, personajul sărbătorit astăzi de Google?

Publicat: 05.11.2013
Google sărbătoreşte, marţi, printr-un logo special, împlinirea a 120 de ani de la naşterea francezului Raymond Loewy, cunoscut drept "părintele designului modern" şi celebru, printre altele, pentru că a creat logouri pentru Shell şi Exxon, pachetul de ţigări Lucky Strike şi automatele Coca-Cola.

Raymond Loewy s-a născut la Paris, în Franţa, pe 5 noiembrie 1893, însă a devenit cunoscut pentru activitatea sa de designer industrial din Statele Unite ale Americii.

O realizare timpurie a fost proiectarea unui model de aeronavă de succes, cu care a câştigat, în 1908, Gordon Bennett Cup. În anul următor, el vândut avionul, numit Ayrel.

Raymond Loewy a servit în armata franceză în timpul Primului Război Mondial, devenind căpitan. Loewy a fost rănit în luptă şi a fost decorat cu Croix de Guerre.

În 1919, Raymond Loewy a plecat în Statele Unite ale Americii, cu vaporul, având în buzunar doar 50 de dolari.

În primii ani, Loewy a trăit în New York şi a lucrat ca designer de ferestre de magazine, inclusiv pentru Macy’s, Wanamaker şi Saks, fiind în paralel, ilustrator de modă pentru Vogue şi Harper’s Bazaar.

El a creat celebrele logouri pentru Shell, Exxon, TWA, BP, dar şi automatele de Coca-Cola, pachetul de Lucky Strike, frigiderele Coldspot şi a realizat designul pentru mai multe locomotive (de exemplu, modelele S1 şi clasa T1. modelele diesel Baldwin etc.). Totodată, a lucrat cu producătorul de maşini american Studebaker şi a participat la proiecte Electrolux, Harley Davidson, Schick, IBM, Zippo etc.

De altfel, proiectul frigiderelor Coldspot, realizat pentru Sears-Roebuck la sfârşitul anilor 1930, i-a consolidat reputaţia de designer industrial.

În 1980, Loewy, în vârstă de 87 de ani, s-a retras în Franţa şi a murit în reşedinţa sa din Monte Carlo în 1986.

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase