Home » D:News » Imagini de la capătul lumii: cum arată schimbul de anotimpuri într-una dintre cele mai izolate comunităţi ale Pământului (VIDEO)

Imagini de la capătul lumii: cum arată schimbul de anotimpuri într-una dintre cele mai izolate comunităţi ale Pământului (VIDEO)

Imagini de la capătul lumii: cum arată schimbul de anotimpuri într-una dintre cele mai izolate comunităţi ale Pământului (VIDEO)
Publicat: 12.11.2013
Acum avem o nouă ocazie prin care să vedem şi să înţelegem mai bine efectele schimbărilor climatice prin prisma unui documentar scurt care suprinde viaţa unei comunităţi din Groenlanda.

Global Oneness Project este o revistă bilunară ale cărei colecţii de filme, fotografii şi eseuri redau vocile dinamice şi diferite ale mai multor oameni din întreaga lume. 

Într-un număr din august am găsit filmul scurt „Return of the Sun” (Întoarcerea soarelui), produs de The Allotment şi realizat la cerea Nowness.com. 

Mai exact, „Întoarcerea Soarelui” este portretul modern al unei familii de eschimoşi. Realizat în partea de nord a Groenlandei, filmul surprinde doi pescari, tătă şi fiu, şi modul în care vieţile lor sunt forţate să de adapteze în funcţie de schimbările de mediu ce se produc în zona arctică. 

În doar patru minute, filmul reuşeşte să ne transpună în lumea în care topirea stratului de gheaţă are efecte drastice asupra unei comunităţi. În acelaşi timp, imaginile de ajută să înţelegem mai bine ameninţarea permanentă pe care o lansează acum schimbările climatice asupra întregii planete. 

Return of the Sun from GLEN MILNER on Vimeo.

 

Sursa: The Allotment

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase