Home » D:News » Autorităţile europene vin cu veşti bune pentru cei ce călătoresc cu avionul

Autorităţile europene vin cu veşti bune pentru cei ce călătoresc cu avionul

Autorităţile europene vin cu veşti bune pentru cei ce călătoresc cu avionul
Publicat: 13.11.2013
Autorităţile europene în domeniul aviaţiei au decis miercuri să permită folosirea unor aparate electronice în avioanele de linie în toate fazele zborului, inclusiv la decolare şi la aterizare, relatează AFP.

„Este un pas important în procesul de extindere a libertăţii de folosire a aparatelor electronice la bordul avioanelor, fără a compromite securitatea”, a declarat directorul Agenţiei Europene pentru Siguranţa Aeriană (AESA), Patrick Ky, citat într-un comunicat.

La sfârşitul lunii noiembrie, AESA va publica o nouă directivă privind posibilitatea de a utiliza tablete, telefoane mobile şi alte tipuri de aparate în toate fazele zborului, cu condiţia, totuşi, ca aceste aparate să fie configurate în „mod avion”. Noua directivă va fi aplicabilă imediat.

Până în prezent, folosirea acestor aparate era permisă doar în unele faze, cu excepţia deplasării avionului pe pistă, decolării şi aterizării. Cu toate acestea, utilizarea unor aparate voluminoase, precum calculatoarele portabile, va rămâne interzisă în cele trei faze enumerate, precizează Agenţia.

Noua directivă se va aplica în toate avioanele operate de companiile europene, a adăugat el.

„AESA ţine cont de proliferarea aparatelor electronice personale şi de dorinţa călătorilor de a le folosi peste tot”, precizează comunicatul.

Recent, agenţia americană FAA (Federal Aviation Administration) a anunţat o relaxare a regulilor similară în toate avioanele care zboară în Statele Unite şi în străinătate. Aceasta urmează să intre în vigoare până la sfârşitul anului.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase