Prima pagină D:News

De ce se schimbă apetitul sexual al bărbaţilor de-a lungul anului?

Redactia Descopera.ro | 11.16.2013 | ● Vizualizări: 4763
De ce se schimbă apetitul sexual al bărbaţilor de-a lungul anului?     (Foto: Shutterstock.com) + zoom
Galerie foto (1)

Bărbaţii se excită mai des în timpul lunilor mai friguroase din an, sugerează rezultatele unei cercetări.

În studiu, oamenii de ştiinţe le-au arătat subiecţilor de sex masculin imagini cu femei, de-a lungul mai multor perioade ale anului. Rezultatele au indicat că bărbaţii erau mai incitaţi de imagini în perioada de iarnă. 

Mai exact, cercetarea a presupus ca, timp de un an, la fiecare 3 luni, cei 114 de bărbaţi să noteze gradul de atractivitate al mai multor femei.  Odată la trei luni, fiecare bărbat a fost rugat să noteze două seturi de fotografii. Un set arăta numai chipurile femeilor, în timp ce setul al doilea arăta corpurile femeilor (imaginile ilustrau fie femei îmbrăcate în costume de baie, fie sâni acoperiţi). 

Rezultatele au indicat că nivelul de atracţie al  bărbaţilor faţă de feţele femeilor nu s-a modificat de-a lungul anilor. În schimb, atracţia lor pentru corpurile femeilor s-a schimbat de-a lungul timpului. 

Astfel, bărbaţii s-au simţit mai excitaţi atunci când au văzut imaginile cu trupurile femeilor în lunile decembrie, ianuarie sau februarie, comparativ cu atunci când au privit fotografiile în  alte luni. 

Aceste constatări sunt susţinute de o altă cercetare realizată de Lovehoney, o firmă de jucării pentru adulţi, care indica faptul că oamenii fac sex mai des în decembrie. Unul dintre motivele pentru care se produce acest fenomen, spun oamenii de ştiinţă este acela că vara, atunci când femeile expun mai multă piele, criteriile care stabilesc ce este atrăgător şi ce nu sunt mai stringente vara. Iarna, în schimb, când haine acoperă aproape în întregime corpul femeilor, bărbaţii se excită mai uşor la vederea unui aproape dezbrăcat. 

o altă teorie sugerează că nivelul de hormoni ai bărbaţilor fluctuează în funcţie de sezon şi că pur şi simplu ei se simt mai excitaţi iarna, când temperatura este mai scăzută. 

„Cercetarea ne dă motive să bănuim că vremea nu este singurul factor care se schimbă odată cu anotimpurile”, a declarat dr. Justin J Lehmiller, de la Universitatea Harvard. 

Ce implicaţii are acest studiu?

Cercetări anterioare au sugerat că rata naşterilor atinge punctul maxim în al treilea trimestru al anului, ceea ce înseamnă că cei mai mulţi copii sunt concepuţi în lunile de iarnă. În aceeaşi ordine de idei, statisticile arată că în primul trimestru al anului se înregistrează cele mai multe cazuri de boli cu transmitere sexuală.