Prima pagină D:News

9 animale uimitoare despre care probabil nu ştiai că există

Redactia Descopera.ro | 11.19.2013 | ● Vizualizări: 593
Vierme inelat     (Foto: Alexander Semenov) + zoom
Galerie foto (9)

Poate că sutele de animale bizare din noua carte a lui Ross Piper „Animal Earth”, sunt foarte mici, greu de găsit şi de văzut sau chiar lipsite de chip, dar asta nu înseamnă că ele nu merită să se bucure de popularitate la fel de mult ca leii sau maimuţele, de exemplu.

„În mare parte din timp, dacă ne uităm la televizor, majoritatea materialelor sunt despre mamifere sau alte vertebrate. Dar acestea reprezintă doar o fracţiune din diversitatea animalelor. Vreau să le arăt oamenilor că animalele sunt foarte diferite şi că ele se deosebesc nu numai prin înfăţişare, ci şi prin modul în care trăiesc”, a declarat Piper. 

oamenii au catalogat 1,5 milioane de specii de animale, iar Piper susţine că s-ar putea să mai existe alte 200 de milioane de specii care nu au fost descoperite încă. 

Dintre speciile de animale descoperite şi observate de oamenii de ştiinţă, Piper a ales să aşeze în cartea ei unele dintre cele mai spectaculoase creaturi. 

Îngerul de mare (Clione limacina)    (Foto: Alexander Semenov)

Melcul de mare (Chromodoris annulata)    (Foto: Arthur Anker)

Doi viermi panglică (Baseodiscus hemprichii)    (Foto: Arthur Anker)

Viermii panglică (Baseodiscus hemprichii) sunt incredibili. Acestea sunt cele mai lungi animale din lume (se pare că a existat unul mai lung de 54 de metri). La unele specii de viermi panglică procesul de înmulţire este de-a dreptul bizar. „Din moment ce femela nu dispune de canal al naşterii, actul de a face urmaşi este cel puţin brutal: copiii rup gonadele mamei, penetrează peretele intestinal şi ies prin anus”, a explicat Piper în cartea sa

Viespe din familia Cynipidae    (Foto: Tomas Rak)

Nasturele albastru (Porpita porpita) arată ca un singur individ dar el este alcătuit dintr-o colonie de polipi cu funcţii specializate    (Foto: Arthur Anker)

Meduza Bougainvillia superciliaris şi artropodul Hyperia galba    (Foto: Alexander Semenov)

Spinii echinoidului Coelopleurus floridanus    (Foto: Arthur Anke)

Viermele segmentat are tentacule colorate pentru filtrarea hranei şi schimbul de gaze    (Foto: Alexander Semenov)

Sursa: Slate