Home » D:News » Cercetătorii au descoperit o legătură fascinantă între hormonul alăptării şi libidoul bărbaţilor

Cercetătorii au descoperit o legătură fascinantă între hormonul alăptării şi libidoul bărbaţilor

Cercetătorii au descoperit o legătură fascinantă între hormonul alăptării şi libidoul bărbaţilor
Publicat: 24.11.2013
Prolactina, hormonul care stimulează lactaţia, influenţează de asemenea libidoul bărbaţilor, conform unui studiu publicat în Journal of Sexual Medicine, informează dailymail.co.uk.

Studiul a urmărit 3.000 de bărbaţi europeni, cu vârsta cuprinsă între 40 şi 79 de ani, cărora li s-a evaluat nivelul de testosteron şi prolactină, precum şi cantitatea de colesterol, zaharurile din sânge şi indicele de masă corporală.

Bărbaţii participanţi la studiu care aveau niveluri scăzute ale hormonului prolactină se confruntau cu un libido scăzut şi cu o stare generală de sănătate precară.

Prolactina, produsă de glanda pituitară, stimulează de asemenea creşterea sânilor şi lactaţia, iar până acum s-a crezut că nivelurile crescute ale acestui hormon la bărbaţi reduc performanţele sexuale.

Noul studiu arată faptul că lucrurile stau exact invers, prolactina fiind pusă în legătură cu satisfacţia sexuală datorită contracarării efectelor dopaminei, care controlează libidoul.

S-a constatat astfel că bărbaţii cu un nivel mai scăzut de prolactină se confruntau cu probleme de natură sexuală şi cu stări de depresie, conform site-ului LiveScience.

Fenomenul se explică, pe de o parte, prin faptul că o stare generală de sănătate precară scade nivelurile de prolactină. Bărbaţii care consumă alcool în exces şi fumează au un risc mai mare de a se confrunta cu probleme sexuale, de exemplu, cu disfuncţii erectile.

Pe de altă parte, „este posibil ca nivelul scăzut de prolactină să reflecte o schimbare a nivelului de neurotransmiţători din creier ce reglementează comportamentul sexual”, se arată în studiu.

Bărbaţii participanţi la studiu aveau şi o stare de sănătate mai proastă din cauza indicelui de masă corporală mare, a cantităţii crescute de zahăr în sânge şi a lipsei de mişcare.

Surse: Mediafax, Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase