Home » D:News » Care sunt cele mai potrivite culori pe care să le purtăm la un interviu de angajare şi ce spun ele despre noi?

Care sunt cele mai potrivite culori pe care să le purtăm la un interviu de angajare şi ce spun ele despre noi?

Care sunt cele mai potrivite culori pe care să le purtăm la un interviu de angajare şi ce spun ele despre noi?
Publicat: 27.11.2013
Hainele pe care alegem să le purtăm pot spune multe despre noi şi despre cum ne vedem noi înşine. Tocmai de aceea, cei mai mulţi dintre noi se întreabă ce culori ar trebui să poarte atunci când se prezintă la un interviu.

Potrivit unui studiu la care au participat 2.099 de agenţi de recrutare, se pare că cele mai bune culori pe care le putem purta la un interviu sunt albastru şi negru. În acelaşi timp, nuanţele de portocaliu par să fie cele mai proaste alegeri. 

Culorile conservatoare precum negru, albastrul, griul şi maroul par să fie cele mai sigure alegeri atunci când urmează să ne alegem hainele pentru un interviu de angajare. Pe de altă parte, culorile care semnalează mai multă creativitate, precum portocaliul, pot fi prea tari pentru astfel de întâlniri. 

Iată ce indică fiecare culoare despre noi:

Negrul

Hainele negre ne pot face să părem inabordabili, însă, dacă le purtăm corect, „ele pot comunica rafinamentul, exclusivitatea, eleganţa”, explică expertul Karen Haller. Negrul este o culoare pe care o luăm în serios. 

Albastrul

Albastrul este una dintre cele mai bune culori pe care le poate purta cineva la un interviu deoarece emană încredere. 

„Studiile au indicat că bleumarin este cea mai bună culoare pe care o poate avea un costum îmbrăcat pentru un interviu de angajare, deoarece inspiră încredere. Ai mai multe şanse de a obţine un job atunci când porţi albastru închis”, a declarat Lisa Johnson Mandell de la AOL Jobs. 

Griul

Cenuşiul comunică independenţă sau izolare. Acest lucru nu trebuie să fie neapărat un lucru rău, atât timp cât arăţi că eşti sigur pe tine. 

Griul spune despre tine că este individualist şi capabil de a gândi pe cont propriu. 

Albul

Când porţi alb la un interviu nu te poate critica nimeni. Cu toate acestea, există riscul ca cei din jur să te perceapă drept o persoană plictisitoare şi care nu are încredere în propriile forţe. Pe de altă parte, specialiştii în recrutare consideră ca albul indică faptul că tu eşti o persoană „organizată”. 

Maroul 

Experţii în resurse umane susţin că această culoare indică siguranţă, căldură, fidelitate şi încredere. 

Roşul

Roşul transmite pasiune şi putere. Tocmai de aceea, această culoare este potrivită pentru întâlnirile în care încercaţi să convingeţi sau să impresionaţi pe cineva. De asemenea, roşul este asociat şi cu entuziasmul curajul şi energia. 

Verdele, galbenul, portocaliul şi movul

Aceste culori puternice nu numai că atrag atenţia, dar ele şi spun că persoanele care le poartă sunt creative şi nu sunt plictisitoare. Însă, ele nu inspiră şi încredere sau angajament, motiv pentru care este bine să le evităm atunci când ne alegem hainele pentru un interviu de angajare. 

Sursa: Business Insider

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase