Home » D:News » Roboţii „români” Dodecarob, Jellyfish şi Piranha, prezentaţi la Muzeul de Ştiinţă din Londra

Roboţii „români” Dodecarob, Jellyfish şi Piranha, prezentaţi la Muzeul de Ştiinţă din Londra

Roboţii „români” Dodecarob, Jellyfish şi Piranha, prezentaţi la Muzeul de Ştiinţă din Londra
Publicat: 28.11.2013
Roboţii Dodecarob, Jellyfish şi Piranha vor fi prezentaţi la cea de-a doua ediţie a expoziţiei Robot Safari EU, organizată la Londra, la Muzeul de Ştiinţă, care va fi deschisă pentru public în perioada 27 noiembrie - 1 decembrie, informează Institutul Cultural Român din capitala Marii Britanii.

Expoziţia cuprinde 13 roboţi din şapte ţări europene. Participarea românească, o premieră la o expoziţie de la Muzeul de Ştiinţă, unul dintre cele mai vizitate şi apreciate muzee londoneze, oferă ocazia de a promova cercetarea românească în mediul britanic şi de a etala câteva dintre proiectele ştiinţifice româneşti.

Vizibilitatea pe care România o va avea în cadrul acestei expoziţii este intensificată şi de unicitatea şi inovaţia proiectelor româneşti prezentate: doi roboţi acvatici, plus un robot uşor de adaptat pentru floră şi faună.

Expoziţia Robot Safari EU îşi propune să aducă vizitatorii Muzeului de Ştiinţă în contact cu cele mai recente proiecte dezvoltate în domeniul biomimeticii europene. De asemenea, expoziţia face parte dintr-un proiect extins intitulat Eurobotics Week, în care cercetătorii au posibilitatea să interacţioneze şi să dezbată progresele în domeniu şi implicaţiile tehnologice şi etice ale roboticii în viaţa de zi cu zi.

Proiectele româneşti prezentate în expoziţie sunt robotul Dodecarob, realizat de Viorel Gheorghe de la Universitatea Politehnică din Bucureşti, robotul meduză Jellyfish, realizat de inginerul Theodor Milian, preşedintele Asociaţiei Studenţilor şi Inginerilor cu Activitate Tehnico-Ştiinţifică X-Projects, şi robotul peşte Piranha, realizat de acelaşi cercetător.

Precedenta ediţie a reunit peste 20 de proiecte din domeniul roboticii, care au fost expuse timp de o săptămână şi au fost vizitate de peste 8.000 de persoane.

Clusterul EUNIC Londra (European Union National Institutes for Culture) este cel mai mare din lume, cu 17 membri şi 13 asociaţi, fiind prezidat de directorul ICR Londra, Dorian Branea.

Festivalul Robot Safari şi colaborarea cu Muzeul de Ştiinţă este unul dintre programele principale ale clusterului britanic, alături de cele de film documentar, literatură, muzică şi ştiinţă.

Surse: Mediafax, ICR, Daily Mail, Science Museum

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase