Home » D:News » În Jamaica a fost inaugurată prima companie de marijuana „medicală”, ce va studia leacurile din canabis

În Jamaica a fost inaugurată prima companie de marijuana „medicală”, ce va studia leacurile din canabis

În Jamaica a fost inaugurată prima companie de marijuana „medicală”, ce va studia leacurile din canabis
Publicat: 06.12.2013
În Jamaica s-a deschis prima companie de produse medicale pe bază de marijuana, Medicanja, specialiştii firmei urmând să cerceteze şi să dezvolte tratamente din canabis, informează Reuters.

Ministrul jamaican al Industriei, Investiţiilor şi Comerţului, Anthony Hylton, s-a numărat printre oficialii guvernamentali care au participat la ceremonia din Kingston, marţi seară, când a fost anunţată deschiderea companiei sub numele de MediCanja.

Jamaica a fost mult timp recunoscută ca fiind cel mai mare exportator de marijuana în Statele Unite ale Americii din zona Caraibilor.

Dar MediCanja marchează primul efort pentru a găsi surse de venit legitime din bogata cultură de marijuana din Jamaica, dar încă ilicită.

Compania se va axa iniţial pe cercetare şi dezvoltarea de produse implicând cannabidiol (CBD), un compus din marijuana care are efecte medicale, dar nu şi efecte psihoactive, au declarat oficialii companiei.

Aceştia au precizat că unele tulpini de marijuana au fost modificate genetic şi conţin un nivel ridicat de CBD şi niveluri foarte scăzute de tetrahidrocanabinol, elementul psihoactiv al plantei.

Henry Lowe, un om de ştiinţă local şi antreprenor, care este preşedintele executiv al MediCanja, a spus că cercetările iniţiale se vor concentra puternic pe dezvoltarea unor astfel de tulpini de „ganja”.

„Marijuana medicinală ar putea avea un efect multiplu prin concentrarea altor industrii precum turismul de sănătate”, a spus Lowe, la evenimentul de lansare a companiei.

„În cele din urmă”, a spus acesta, canabisul medical ar putea ajuta „la transformarea tinerei economii a Jamaicăi”.

Lowe a refuzat să declare cum intenţionează să se aprovizioneze cu marijuana, materia primă din care viitoarele produse vor fi dezvoltate, dar el a afirmat că totul va fi legal.

Surse: Mediafax, Reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase