Home » D:News » A fost dezvăluit noul avion-spion supersecret testat în Area 51 de armata americană (FOTO)

A fost dezvăluit noul avion-spion supersecret testat în Area 51 de armata americană (FOTO)

Publicat: 09.12.2013
Între 2006 şi 2009, autorităţile americane au construit în celebra zonă secretă „Area 51” din SUA un hangar imens care poate găzdui în ascuns noile aeronave pe care le dezvoltă Pentagonul, ce au anvergura aripirilor mai mare de 40 de metri.

Acum, jurnaliştii americani au aflat ce ascundeau aceste hangare: RQ-180, cel mai nou avion super-spion al Pentagonului, la dezvoltarea căruia se lucrează în secret de câţiva ani.

 

 

Conform jurnaliştilor de la Aviation Week & Space Technology, noua aeronavă efectuează deja zboruri deasupra Area 51, unde spaţiul aerian este restricţionat. 

Jurnaliştii au aflat că aeronava a fost dezvoltată în secret în ultimii ani, proiectul debutând în 2006. Avionul se află acum în faza de testare de zbor, urmând să participe în misiuni reale începând din anul 2015.

 

Aeronava fără pilot este dezvoltată de compania Northrop Grumman şi reprezintă un progres uriaş în combinarea tehnologiilor stealth şi eficienţei aerodinamice cu tehnologia „fără pilot”. Această dronă sofisticată urmează să fie folosită pentru colectarea de misiuni ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance), adică pentru colectarea de informaţii, pentru supraveghere şi recunoaştere.

Surse: Gizmodo, Aviation Week

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase