Prima pagină D:News

Care este cel mai bun remediu contra durerilor în gât?

Dorina Călin 12.16.2013 | ● Vizualizări: 7354
Aspirina este unul dintre cele mai eficiente remedii contra durerii în gât, dar şi mierea şi produsele care conţin mentol au efecte calmante, se arată într-o cercetare recentă     (Foto: Shutterstock.com) + zoom
Galerie foto (1)

Aspirina este unul dintre cele mai eficiente remedii contra durerii în gât, dar şi mierea şi produsele care conţin mentol au efecte calmante, se arată într-o cercetare recentă, potrivit dailymail.co.uk.

O soluţie din câteva tablete de aspirină dizolvate în apă, cu care se face gargară, poate reduce intensitatea durerii în câteva ore, se arată într-un studiu realizat de cercetătorii de la University of Cardiff Common Cold Centre. Efectul durează peste şase ore.

De asemenea, inhalarea produselor care conţin mentol este un mijloc de calmare a durerilor în gât.

Totodată, unele tipuri de miere pot contribui la tratarea infecţiilor la nivelul gâtului, deoarece conţin peroxid de hidrogen, care are proprietăţi antibacteriene, potrivit experţilor de la Universitatea Waikato din Noua Zeelandă.Mierea administrată copiilor înainte de culcare a acţionat mai bine în a calma tusea pe parcursul nopţii decât multe siropuri specifice, spun cercetătorii de la Universitatea din Maryland.

O remediu mai puţin obişnuit, dar care s-a dovedit a fi eficient, este acupunctura la nivelul urechii. "S-ar putea să fie un efect placebo, dar funcţionează", spun cercetătorii.

Surse: Mediafax, Daily Mail

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI