Prima pagină D:News

Cercetătorii chinezi au creat în laborator 10 purceluşi care strălucesc în întuneric (VIDEO)

Florin Bădescu 12.27.2013 | ● Vizualizări: 119

Cercetătorii din China au creat în laborator, cu ocazia Crăciunului, 10 purceluşi care strălucesc în întuneric sub acţiunea razelor fluorescente, cu ajutorul unei tehnici inventate de oamenii de ştiinţă de la Facultatea de medicină Manoa din cadrul Universităţii Hawaii.

Potrivit huffingtonpost.com, cercetătorii de la Universitatea de Agricultură din China de Sud au reuşit această performanţă insolită prin injectarea unei proteine fluorescente, extrasă din ADN-ul unor meduze, în embrionii de porc, obţinând astfel în laborator 10 purceluşi care strălucesc în nuanţe de verde.

Aceeaşi tehnică a fost utilizată în Turcia, la începutul acestui an, pentru a crea primii iepuraşi care strălucesc în întuneric. În aceeaşi ţară se lucrează în prezent pentru obţinerea unor oi "fluorescente".

Oamenii de ştiinţă nu creează aceste animale de fermă pentru a obţine un fel de "decor de sezon". Scopul cercetătorilor este acela de a inventa o metodă eficientă şi ieftină pentru a putea introduce în corpul uman o genă cu efecte benefice cu scopul de a trata o serie de maladii genetice.Medicul Stefan Moisyadi de la Universitatea din Hawaii spune că această tehnică va fi benefică pentru multe persoane care suferă de o maladie sangvină rară, denumită hemofilie. "Putem să producem astfel enzime, mult mai ieftin, lucrând pe animale, decât într-o uzină care ar costa multe milioane de dolari pentru a fi construită".

Potrivit aceluiaşi cercetător, cei 10 purceluşi din China nu au fost deloc afectaţi de acea proteină cu efect fluorescent şi vor avea probabil o speranţă de viaţă egală cu a tuturor semenilor lor. "Lumina verde este doar un marker ce arată că metoda funcţionează perfect", a spus Stefan Moisyadi.

Surse: Mediafax, Huffington Post, UHawaii

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI