Home » D:News » Va deveni Pământul de nelocuit până în 2100?

Va deveni Pământul de nelocuit până în 2100?

Va deveni Pământul de nelocuit până în 2100?
Publicat: 29.12.2013
Un nou studiu sugerează că încălzirea globală se accentuează alarmant de repede, lucru care probabil că va duce la secete intense. În acest ritm, există specialişti care susţin că dacă nu vom face ceva să reducem nivelul încălzirii, Pământul s-ar putea să se transforme într-un loc în care noi nu văm mai putea trăi până în 2050 sau 2100.

„Încălzirea globală, despre care anterior se spunea că va apărea în următorii 2000 de ani, s-ar putea să aibă loc în decursul vieţii unor oameni care trăiesc astăzi”, scrie jurnalistul Dahr Jamail în Opednews.com.

Statisticile arată că, din 1750, nivelurile celor mai importante 3 gaze specifice încălzirii globale (dioxidul de carbon, metanul şi oxidul de azot) au crescut ajungând la niveluri mai mari decât au fost ultimii 800.000 de ani. 

Mai mult, un raport publicat recent de Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) şi care a combinat rezultatele obţinute de 2.000 de oameni de ştiinţă din 145 de ţări a confirmat şi a întărit estimările anterioare. Raportul a indicat că nici măcar o reducere de 100 la sută a emisiilor nu va mai putea stopa schimbările climatice ce urmează. 

„O mare parte din schimbările climatice antropogene care rezultă din emisiile de CO2 sunt ireversibile la scară de timp milenială, singura excepţie ar fi cazul în care am reuşi să eliminăm de tot dioxidul de carbon din atmosferă pentru o perioadă lungă de timp”, au notat specialiştii în raport. 

Vestea bună, este că există soluţii. Evaluarea economică a soluţiilor la problema schimbării climatice indică faptul că 1% din produsul intern brut mondial este suficient pentru controlarea anuală a acestor modificări climatice, cu resursele tehnologice de care dispunem în prezent.  

Sursa: Cousel&Heal

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase