Home » D:News » Cadou de Anul Nou: câţi urşi polari se vor naşte la sfârşitul acestui an?

Cadou de Anul Nou: câţi urşi polari se vor naşte la sfârşitul acestui an?

Cadou de Anul Nou: câţi urşi polari se vor naşte la sfârşitul acestui an?
Publicat: 30.12.2013
Specialiştii de la Wildlife Fund for Nature se aşteaptă ca aproximativ 5000 de urşi polari să nască în zona arctică de Anul Nou.

Specialiştii susţin că cei mai mulţi pui de urs polar se nasc tocmai în ultimele zile calendaristice ale anului. 

Tocmai de aceea, în fiecare an pe 29decembrie, World Wildlife Fund for Nature sărbătoreşte ziua de de naştere a unui pui de urs polar pentru a marca perioada dintre decembrie şi ianuarie, adică acele zile în care se nasc puii de urs polar în sălbăticie. Organizaţia a sărbătorit pentru prima dată evenimentul în 2007 şi de atunci continuă să îl respecte ca pe o tradiţie. 

Potrivit estimărilor realizate de oficialii ruşi, în zona arctică de pe teritoriul rus există aproximativ 5.000- 6.000 de urşi polari aflaţi în sălbăticie, însă la nivel mondial, calculele arată există între 20.000 şi 25.000 de astfel de animale. 

„Din nefericire se cunosc puţine amănunte despre numărul exact al urşilor polari din Rusia, deoarece studierea unuia dintre cele trei grupuri mari de urşi necesită fonduri de milioane de dolari”, a declarat Viktor Nikiforov, reprezentantul World Wildlife Fund for Nature, din Rusia. 

Deşi, 5.000 de pui pare să reprezinte un real succes pentru specie, însă lucrurile nu sunt nici pe departe atât de roz. 

Oamenii de ştiinţă au demonstrat în repetate rânduri că gheaţa marină, pe care aceste animale o folosesc ca pe o platformă pe care trăiesc şi de pe care o folosesc pentru a-şi procura hrana, se topeşte îngrijorător de repede. Ca urmare a acestui fenomen, urşii sunt înfometaţi şi nerăbdători să ajunge pe gheaţă pentru a putea vâna. 

În medie, gheaţa marină din Golful Hudson, de exemplu, se menţine cu o lună mai puţin decât o făcea acum 30 de ani. Ca urmare a acestui lucru, urşii, care nu mănâncă prea bine pe uscat, pierd aproximativ 1 kilogram din grăsimea corporală în fiecare an. Astfel, în această perioadă ei ajung să cântărească cu 30 de kilograme mai puţin decât în mod normal. 

Surse: UPI, NPR

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase