Home » D:News » Ce trebuie să ştii dacă ai de gând să utilizezi artificii de revelion

Ce trebuie să ştii dacă ai de gând să utilizezi artificii de revelion

Ce trebuie să ştii dacă ai de gând să utilizezi artificii de revelion
Publicat: 30.12.2013
Petrecerea de Anul Nou se apropie cu paşi mari, iar vânzările de băuturi alcoolice şi de artificii au crescut simţitor. Poate vi se pare ciudat, dar experţii din SUA ne avertizează că alcoolul şi artificiile nu fac casă bună.

Conform lui Nancy Blogin, preşedintele Consiliului Naţional în ceea ce priveşte Siguranţa Artificiilor, a declarat că până şi o mică cantitate de alcool (o bere sau un pahar de vin) combinată cu artificiile pot duce la evenimente nefericite. Gândiţi-vă cum ar fi ca acea persoană care se ocupă de spectacolul luminos din noaptea dintre ani să greşească ţinta şi în loc să îndrepte artificiile către cer, să le poziţioneze către persoanele din jurul lui. 

Specialiştii americani recomandă ca în acea noapte, persoana care se ocupa de artificii sa fie una 100% treaza. Mai mult, ei recomandă ca fiecare eticheta sa fie citita înainte de utilizarea artificiilor. De asemenea, zona în care se vor aprinde artificiile trebuie eliberată, iar persoana amintită mai sus trebuie sa fie cea responsabila cu aceasta organizare. 

„În fiecare an, de revelion, consumatorii se rănesc din cauză că amestecă alcoolului cu utilizarea artificiilor. Lecţia este una simplă: alcoolul şi artificiile nu fac casă bună”, a declarat Nancy Blogin. 

În continuare, găsiţi şi câteva sfaturi oferite de experţii americani în ceea ce priveşte utilizarea artificiilor.

1. Folosiţi artificiile doar în spaţii deschise şi neobstrucţionate. De asemenea, aveţi grijă ca în împrejurimi sa nu existe iarba uscată sau orice alt tip de material inflamabil.

2. Respectaţi toate legile cu privire la folosirea artificiilor.

3. Niciodată să nu înmânaţi artificii copiilor.

4. Purtaţi ochelari de protecţie atunci când folosiţi artificiile.

5. Întotdeauna să aveţi în apropiere o găleată cu apă.

6. Înainte să aruncaţi artificiile se recomanda să le udaţi şi să le aruncaţi într-un coş metalic departe de materiale inflamabile. 

Sursa: UPI
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase