Prima pagină D:News

Cel mai bun „selfie” nu poate fi decât unul realizat în spaţiu (FOTO)

Redactia Descopera.ro | 01.06.2014 | ● Vizualizări: 169
Cel mai bun „selfie” nu poate fi decât unul realizat În spaţiu      + zoom
Galerie foto (2)

Astronautul NASA, Mike Hopkins, a realizat acest „selfie” uimitor în timp ce repara o defecţiune majoră de pe Staţia Spaţială Internaţională.

Mike Hopkins, în vârstă de 45 de ani, a realizat fotografia în Ajunul Crăciunului atunci când a fost delegat împreună cu colegul său Rick Mastracchio pentru a repara o defecţiune serioasă. 

În ziua când a fost realizată imaginea, a fost pentru a doua oară când astronauţii părăseau Staţia Spaţială Internaţională în decursul a patru zile. Misiunea a presupus ca astronauţii să înlocuiască o pompă de rezervă din exteriorul staţiei spaţiale. 

Ulterior, pompa a trecut printr-un test complet, însă testarea iniţială, realizată în ultima oră a misiunii orbitale a arătat că ea este "vie şi funcţională", aşa cum a precizat Rob Navias, comentatorul transmisiunii de pe site-ul NASA.

Hopkins, un inginer de zbor din Missouri, care se află la bordul ISS din septembrie a scris pe contul său de Twitter despre această experienţă: „Wow...nu pot să cred că acesta sunt eu ieri. Mi-aş dori să pot găsi cuvintele pentru a descrie această experienţă cu adevărat uimitoare”. 

Sursa: Mirror