Home » D:News » Preparatele culinare cu marijuana – noua tendinţă la modă din gastronomia internaţională

Preparatele culinare cu marijuana – noua tendinţă la modă din gastronomia internaţională

Autor: Marius Comper 01.13.2014
Preparatele culinare cu marijuana – noua tendinţă la modă din gastronomia internaţională
Marijuana, considerată în trecut un ingredient inovator, a început să fie încorporată tot mai mult de maeştrii bucătari din lumea întreagă în repertoriile lor culinare şi pare să devină noua tendinţă la modă din gastronomia internaţională, informează theguardian.com.

Deşi a oferit deja lumii celebrele tarte cu canabis şi ciocolata cu canabis, acest ingredient halucinogen are şanse mari să intre în curând în universul gastronomiei de lux. În ciuda faptului că proprietăţile sale psihoactive şi medicinale continuă să fie îndelung dezbătute, unii dintre maeştrii bucătari de renume au început să folosească marijuana pentru a explora aroma şi potenţialul gastronomic al acestei plante, dar şi pentru a-şi extinde orizonturile creative.

Jonathan Gold, un renumit critic culinar de la publicaţia Los Angeles Times, a participat la un dineu la sfârşitul anului trecut la care frunzele proaspete de marijuana au fost prezente în fiecare dintre preparatele servite. La rândul său, Jesse Pearson, jurnalist la revista GQ, a fost prezent la o acţiune organizată la restaurantul Blanca din Brooklyn unde au fost servite preparate cu canabis. Jesse Pearson a deplâns însă lipsa de inventivitate în ceea ce priveşte folosirea canabisului pe scena culinară: „Suntem o naţiune obsedată de mâncare şi de maeştri bucătari, în aceeaşi măsură în care suntem obsedaţi în secret de droguri. Însă, judecând după produsele triste expuse în vitrinele magazinelor care vând canabis, preparatele cu «iarbă» au rămas la acelaşi nivel ca atunci când Janis Joplin era încă în viaţă”.

Deşi Jesse Pearson a rămas drogat 24 de ore după acel prânz, alţi maeştri bucătari s-au orientat spre alte preparate cu marijuana, care nu generează efecte halucinogene. La Castelul Dragsholm din Danemarca – o clădire impunătoare, veche de 800 de ani, în care se află unul dintre cele mai prestigioase restaurante din această ţară -, maestrul bucătar Claus Henriksen serveşte clienţilor săi brânză afumată cu fum de marijuana, decorată cu frunte proaspete de canabis şi un piure preparat din seminţe prăjite şi pisate de marijuana.

Varietatea de canabis pe care o foloseşte – denumită Fedora 17 – are un conţinut foarte mic de THC (Tetrahidrocanabinol).

Această plantă este cultivată la o distanţă de doar câţiva kilometri, la ferma lui Søren Wiuff, un furnizor al celebrului restaurant Noma din Copenhaga şi al altor restaurante de top, foarte apreciat pentru principiile organice pe care le foloseşte în cultura plantelor şi a ierburilor aromate de pe terenurile sale.

Claus Henriksen a folosit canabisul lui Wiuff pentru a prepara o budincă aerată în formă cilindrică, iar cârnaţii incluşi în meniul mesei de Crăciun de la restaurantul său au inclus frunze uscate de marijuana şi arahide pisate.

Surse: Mediafax, The Guardian

Cele mai noi articole
Amestec exploziv de arome: O pizza cu 254 sortimente de brânză a intrat în Cartea Recordurilor
Amestec exploziv de arome: O pizza cu 254 sortimente de brânză a intrat în Cartea Recordurilor
O fetiță s-a născut dintr-un embrion congelat timp de 27 de ani
O fetiță s-a născut dintr-un embrion congelat timp de 27 de ani
Cum arăta prima Dacia 1100 scoasă pe linia de producţie a uzinei de la Mioveni
Cum arăta prima Dacia 1100 scoasă pe linia de producţie a uzinei de la Mioveni
Top 10 invenții ale NASA
Top 10 invenții ale NASA
Noi imagini arată ce se ascundea în interiorul monolitului din Utah. Motivul pentru care a fost demontat
Noi imagini arată ce se ascundea în interiorul monolitului din Utah. Motivul pentru care a fost demontat
Cum au evoluat costumele de baie de-a lungul istoriei. Top 30 de imagini unice
Cum au evoluat costumele de baie de-a lungul istoriei. Top 30 de imagini unice
Gheața topită a dezvăluit un tezaur spectaculos de artefacte antice de vânătoare în Norvegia
Gheața topită a dezvăluit un tezaur spectaculos de artefacte antice de vânătoare în Norvegia
Cine vor fi primii români vaccinați împotriva COVID-19. Unde se va face vaccinarea. Propunerea autorităților: 13 milioane de români, vaccinați în 6 luni
Cine vor fi primii români vaccinați împotriva COVID-19. Unde se va face vaccinarea. Propunerea autorităților: 13 milioane ...
Rafila, despre un posibil dezastru COVID în decembrie: Să dea Dumnezeu să greșesc eu
Rafila, despre un posibil dezastru COVID în decembrie: Să dea Dumnezeu să greșesc eu
Ziua în care A.I.Cuza a introdus învăţământul obligatoriu şi gratuit. Ce păţeau părinţii care nu se supuneau legii
Ziua în care A.I.Cuza a introdus învăţământul obligatoriu şi gratuit. Ce păţeau părinţii care nu se supuneau legii
Când ar putea aproba Agenția Europeană pentru Medicamente vaccinul împotriva COVID-19
Când ar putea aproba Agenția Europeană pentru Medicamente vaccinul împotriva COVID-19
Motivul pentru care moneda digitală a Facebook a fost redenumită
Motivul pentru care moneda digitală a Facebook a fost redenumită
Descoperire impresionantă în colecția unui muzeu american, un pește care a mâncat o broască care, la rândul ei, a mâncat un pește
Descoperire impresionantă în colecția unui muzeu american, un pește care a mâncat o broască care, la rândul ei, a ...
Care este rolul constituțional al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii?
Care este rolul constituțional al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii?
O nouă formă de imunoterapie oferă rezultate pozitive în cazul copiilor bolnavi de cancer
O nouă formă de imunoterapie oferă rezultate pozitive în cazul copiilor bolnavi de cancer
Elon Musk, desemnat afaceristul anului 2020
Elon Musk, desemnat afaceristul anului 2020
Categoria profesională cea mai afectată de impactul COVID-19
Categoria profesională cea mai afectată de impactul COVID-19
Măsuri de relaxare în Franţa şi informaţii despre vaccinare
Măsuri de relaxare în Franţa şi informaţii despre vaccinare