Home » D:News » Inovaţie britanică: testul care detectează cancerul în doar câteva ore

Inovaţie britanică: testul care detectează cancerul în doar câteva ore

Publicat: 15.01.2014
Inovaţie britanică: testul care detectează cancerul în doar câteva ore
Cancerul ar putea fi diagnosticat în doar câteva ore prin intermediul unui nou test dezvoltat de cercetătorii britanici, ceea ce ar însemna un tratament mai eficace pentru pacienţi, informează dailymail.co.uk.

Astfel, potrivit experţilor, medicii ar putea diagnostica cancerul în doar câteva ore.

Noul test dezvoltat de cercetătorii britanici le-ar putea indica medicilor tipul de cancer de care suferă pacienţii, astfel încât tratamentul să poată fi stabilit imediat.

Dezvoltarea tehnologiei înseamnă că probele nu mai trebuie trimise pentru a fi evaluate de specialişti. Folosind imagistica prin spectrometrie de masă, experţii pot procesa probele prin intermediul unui computer, care va scana mii de componente chimice pentru a detecta prezenţa cancerului în organism.

Computerul nu doar că stabileşte diagnosticul, dar poate stabili şi despre ce tip de cancer este vorba, astfel încât medicii să poată oferi cel mai bun tratament.

„Această tehnologie poate schimba paradigna fundamentală a histologiei”, a spus Zoltan Takats, de la Imperial College din Londra.

„În loc să definim tipurile de ţesut prin structură, le putem defini prin compoziţia chimică”, a completat acesta.

Mulţi ani, oamenii de ştiinţă au sugerat folosirea spectrometriei pentru a identifica tipurile de ţesut, dar, până în prezent, nici o metodă nu a fost dezvoltată pentru a le permite să facă acest lucru.

Se consideră că această tehologie ar putea contribui la crearea unei noi perspective asupra biologiei cancerului şi ar putea fi folosită în dezvoltarea unor medicamente noi.

Surse: Mediafax, Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase