Prima pagină D:News

Ce se mai studiază în universităţile din SUA: Beyoncé a devenit materie de curs

Teodora Nicolau 02.03.2014 | ● Vizualizări: 54
Departamentul de studii feministe şi de gen al Universităţii Rutgers, din New Jersey, a introdus în programă un curs intitulat "politizarea lui Beyonce"     (Foto: AFP) + zoom
Galerie foto (1)

Departamentul de studii feministe şi de gen al Universităţii Rutgers, din New Jersey, a introdus în programă un curs intitulat "politizarea lui Beyoncé", conform site-ului universităţii, informează huffingtonpost.com.

Kevin Allred, un doctorand al universităţii, care predă acest curs, a afirmat că a luat ca exemplu cariera lui Beyoncé ca modalitate de a explora strategiile referitoare la rasă, gen şi sex din Statele Unite ale Americii.

În timpul cursului, vor fi urmărite şi comentate videoclipurile şi versurile cântecelor lui Beyoncé, completate de lecturi din autoare feministe de culoare. Prin acest curs, Kevin Allred a afirmat că intenţionează să ajute studenţii să capete o gândire mai critică în legătură cu conţinutul publicat în mass-media.

Pe lângă acest curs despre Beyoncé, Universitatea Rutgers mai oferă un curs care studiază teologia versurilor din cântecele lui Bruce Springsteen.Altă universitate americană ce studiază cultura pop este Universitatea din Georgetown, care are un curs despre "sociologia hip-hopului: teodiceea urbană a lui Jay-Z".

Recent, cântăreaţa Beyoncé a scris un eseu despre egalitatea dintre sexe, publicat în "The Shriver Report: A Woman's Nation Pushes Back from the Brink", un studiu coordonat de Maria Shriver, soţia actorului Arnold Schwarzenegger.

Beyoncé Knowles a devenit celebră la sfârşitul anilor '90 în calitate de membră a trupei Destiny's Child, unul dintre grupurile feminine cu cele mai mari vânzări de discuri din lume. În 2003, în timpul unei pauze din cariera trupei Destiny's Child, Beyoncé a lansat primul ei album solo, intitulat "Dangerously in Love".

Beyoncé este una dintre cântăreţele recompensate cu cele mai multe premii Grammy, primind 16 astfel de trofee - trei ca membră a grupului Destiny's Child şi alte 13 în calitate de artistă solo.

Beyoncé a jucat şi în filme, precum "Austin Powers - Goldmember" (2002), "Pantera roz" (2006), "Dreamgirls" (2006) şi "Cadillac Records" (2008).

Surse: Mediafax, Huffington Post, Universitatea Rutgers