Prima pagină D:News

Este margarina periculoasă? Nutriţioniştii din Bulgaria explică de ce vor să interzică comercializarea sa

Iuliana Enache 02.05.2014 | ● Vizualizări: 220
Nutriţioniştii din Bulgaria vor ca vânzarea de margarină să fie interzisă în această ţară din cauza acizilor graşi trans pe care îi conţine     (Foto: Shutterstock.com) + zoom
Galerie foto (1)

Nutriţioniştii din Bulgaria vor ca vânzarea de margarină să fie interzisă în această ţară din cauza acizilor graşi trans pe care îi conţine, relatează site-ul Novinite.com.

Experţii din cadrul Agenţiei bulgare pentru siguranţa alimentară susţin că un consum constant de margarină este potenţial periculos deoarece grăsimile trans sunt greu de digerat şi încetinesc metabolismul, ceea ce poate provoca diverse boli.

Margarina este foarte populară în Bulgarie graţie preţului său mic comparativ cu untul şi este de multe ori prezentată ca bună pentru copii şi ca prevenind bolile cardiace.

Recent, Administraţia americană pentru alimente şi medicamente a decis că uleiurile hidrogenate, de tipul margarinei, nu mai sunt considerate sigure pentru consum.



Surse: Mediafax, Novinite

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI