Home » D:News » Mesajul ascuns din logo-ul Google de astăzi. Ce vrea să transmită motorul de căutare

Mesajul ascuns din logo-ul Google de astăzi. Ce vrea să transmită motorul de căutare

Publicat: 07.02.2014
Noul logo al Google dedicat debutului Jocurilor Olimpice de la Soci militează pentru drepturile persoanelor gay, fiind vizibil la nivel mondial, inclusiv în Rusia, o ţară care s-a confruntat cu numeroase proteste din cauza legislaţiei anti-gay, potrivit huffingtonpost.com.

Într-un material postat pe huffingtonpost.com, jurnaliştii acestui site american de informaţii afirmă că Google nu este un fan al legislaţiei din Rusia, care incriminează homosexualitatea.

Astfel, Google şi-a modificat, vineri, logoul pentru a marca debutul Jocurilor Olimpice de la Soci. Noul logo prezintă şase imagini stilizate ale unor sporturi de iarnă, probe ale acestui eveniment sportiv. Imaginile sportivilor sunt imprimate pe fondul steagului în culorile curcubeului, care este un simbol al comunităţii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali).

De asemenea, pe motorul de căutare al Google a fost publicat un text din Carta Jocurilor Olimpice: „A practica sport este un drept al omului. Fiecare individ trebuie să aibă posibilitatea de a face sport, fără discriminări de orice fel şi în spiritul Jocurilor Olimpice, care înseamnă înţelegere reciprocă în spiritul prieteniei, al solidarităţii şi al fair play-ului„.

Conform huffingtonpost.com, noul logo al Google este vizibil la nivel internaţional, inclusiv în Rusia, ţara care organizează în acest an Jocurile Olimpice de iarnă, dar care s-a şi confruntat cu numeroase proteste de-a lungul timpului din cauza legislaţiei sale anti-gay.

Astfel, peste 200 de scriitori renumiţi, printre care Salman Rushdie şi Margaret Atwood, au semnat o scrisoare deschisă, publicată joi în The Guardian, pentru a denunţa legislaţia din Rusia ce incriminează blasfemia şi homosexualitatea, în ajunul deschiderii Olimpiadei de iarnă de la Soci.

„O democraţie sănătoasă trebuie să asculte vocile independente ale tuturor cetăţenilor săi; comunitatea internaţională trebuie să audă şi să fie îmbogăţită de diversitatea opiniilor din Rusia”, se spune în această scrisoare semnată de peste 200 de scriitori din 30 de ţări diferite, printre care patru laureaţi cu premiul Nobel pentru literatură – Günter Grass, Wole Soyinka, Elfriede Jelinek şi Orhan Pamuk.

Legea promulgată în iunie 2013 de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, care pedepseşte cu amendă şi închisoare „propaganda” homosexuală în faţa minorilor, a suscitat critici vehemente, mai ales în Occident.

Miercuri, în timp ce flacăra olimpică sosea la Soci, ONG-ul de apărare a drepturilor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali) All Out a organizat manifestaţii în 19 oraşe din toată lumea, de la New York, Melbourne până la Paris şi Sankt Petersburg, îndemnând sponsorii Jocurilor Olimpice să „rupă tăcerea faţă de legile anti-gay din Rusia”.

În timpul discursului pe care l-a ţinut marţi la Soci, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a declarat că toată lumea ar trebui să lupte împotriva „discriminărilor pe baza orientării sexuale sau a prejudecăţilor de orice natură”.

Cu toate acestea, sportul nu ar trebui să fie „o tribună pentru disidenţele politice sau pentru încercările de a aduce în discuţie motive de contestare politică internă sau externă”, a precizat Thomas Bach.

Cea de-a XXII-a ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă debutează oficial vineri la Soci şi se va încheia pe 24 februarie.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci va avea loc vineri, de la ora 18.14, pe Stadionul Fişt. Secretul învăluie de obicei detaliile privind ceremonia de deschidere a unei ediţii a JO, iar Soci nu se abate de la regulă, însă s-a putut afla că evenimentul de vineri, de pe Stadionul Fişt, va fi centrat pe istoria şi pe cultura Rusiei, cu puternice conotaţii politice şi diplomatice.

Surse: Mediafax, Huffington Post, The Guardian

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase