Home » D:News » Ce se poate întâmpla dacă folosiţi lubrifianţi în timpul actului sexual. Pericolul neştiut al acestui obicei

Ce se poate întâmpla dacă folosiţi lubrifianţi în timpul actului sexual. Pericolul neştiut al acestui obicei

Autor: Roxana Ruscior 02.10.2014
Anumite tipuri de substanţe lubrifiante, folosite în timpul sexului, sunt nocive şi pot fi cauza pentru care unele cupluri nu pot avea copii.

Rezultatele unui studiu publicat în Fertility and Sterility arată că multe tipuri de lubrifianţi dăunează calităţii spermei şi de aceea reduc şansele femeii de a rămâne însărcinată, scrie Reuters.

Analizele au fost făcute de cercetători de la un laborator de Andrologie din New York.

Din păcate, multe cupluri apelează la aceste geluri, pentru a spori plăcerea din timpul actului sexual.

Din cauza efectelor negative pe care le au asupra spermei, mulţi lubrifianţi au fost şi retraşi de pe piaţă, printre care două tipuri comercializate de Johnson & Johnson.

În timpul studiului, cercetătorii au urmărit mişcarea spermatozoizilor în recipiente unde fuseseră adăugate substanţe lubrifiante. În afară de un tip de lubrifiant, care este recomandat special pentru cuplurile care vor să facă un copil, toate celelalte au redus semnificativ mobilitatea spermatozoizilor.

În timpul testelor, a fost studiat şi efectul pe care îl au anumite uleiuri naturale, folosite uneori în acelaşi scop. Uleiul de susan, de exemplu, nu este recomandat pentru femeile care vor să rămână însărcinate, însă uleiul de muştar are un efect incredibil – sporind activitatea spermatozoizilor. Acest ulei este folosit mai ales in Bangladesh, iar cercetătorii au anunţat că trebuie studiat în continuare.

Surse: ReutersFertility and Sterility