Home » D:News » „Piramida scufundată” din Insulelele Azore. Descoperirea care readuce în atenţie mitul Atlantidei (VIDEO)

„Piramida scufundată” din Insulelele Azore. Descoperirea care readuce în atenţie mitul Atlantidei (VIDEO)

„Piramida scufundată” din Insulelele Azore. Descoperirea care readuce în atenţie mitul Atlantidei (VIDEO)
Publicat: 11.02.2014
Un marinar portughez a descoperit o structură misterioasă asemănătoare unei piramide, scufundată în Oceanul Atlantic, lângă Insulele Azore. Autorităţile încearcă să afle ce este această construcţie, pentru că au apărut deja speculaţii privind legatura dintre această piramidă şi legendara Atlantida.

Uriaşa construcţie subacvatică a fost descoperită anul trecut de marinarul Diocletian Silva. El crede că este o piramidă făcută de mâna omului şi face parte din legendarul continent Atlantida, care s-ar fi scufundat în apele Oceanului Atlantic.

Marina portughează investighează acum această descoperire. Cert este că există intr-adevăr sub apă o formaţiune cu o înălţime de 60 de metri şi cu o bază de 8.000 de metri pătraţi, deci mai mare ca un teren de fotbal. „Piramida” se afla între insulele Sao Miguel şi Tercira.

Silva susţine că seamănă cu piramidele egiptene, având laturile perfect orientate spre cele patru puncte cardinale. Vârful ei se află scufundat la peste 12 metri în apă. Marinarul a găsit construcţia întâmplător, cu ajutorul sonarului.

Autorităţile nu-i împărtăşesc deocamdată entuziasmul. Amiralul Fernando Pires, comandantul Marinei din Insulele Azore, cercetează încă datele obţinute. El crede că această formaţiune a apărut în mod natural, în urma unei erupţii vulcanice.

Legenda Atlantidei a fost menţionată prima dată de Platon, în anul 360 î.e.n., în dialogurile Timaeus şi Critias. Conform acestor scrieri, Atlantida a fost un regat prosper, o mare putere navală, înfloritoare cu 9.000 de ani înainte acestor relatări. Insula s-ar fi scufundat „într-o zi şi o noapte”, după ce a încercat să invadeze Atena.
 

Sursa: International Business Times

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase