Home » D:News » Erwin, roboţelul care poate arată pe chip emoţii, asemeni unui om. Cum reacţionează când e supărat (VIDEO)

Erwin, roboţelul care poate arată pe chip emoţii, asemeni unui om. Cum reacţionează când e supărat (VIDEO)

Publicat: 13.02.2014
Cercetătorii au creat un roboţel care poate arăta diferite emoţii, asemeni unui om. Ei au vrut să afle cum interacţionează oamenii cu un asemenea robot şi dacă se pot ataşa de el ca de un prieten adevărat.

Erwin (numele lui este format din iniţialele Emotional Robot with Intelligent Network) ar putea fi prototipul jucăriilor inteligente, care îi vor ajuta pe copii autişti sau pe cei care suferă de sindromul Asperger.

Robotul, care poate exprima cinci emoţii, a fost creat de John Murray, de la Universitatea Lincoln, Marea Britanie.

Erwin este parte a unui proiect prin care cercetătorii vor să vadă cum pot comunica oamenii cu roboţi care sunt mai umani.

„Am realizat un robot cu anumite caracteristici cognitive, care este imperfect, dar tocmai de aceea este mai uman”, explică Mriganka Biswas, unul din studenţii lui Murray, care a luat parte la proiect.

În curând, aceşti roboţi vor avea o anumită personalitate şi un tip specific de comportament. Până acum, era imposibil să apară o legatură afectivă între om şi robot, pentru că maşinăria nu avea personalitate, dar acest lucru se va schimba.

Roboţii care vor ingriji bătrânii sau vor ţine companie copiiilor autişti trebuie să fie mai prietenoşi, să arate afecţiune şi empatie, adaugă Biswas. Robotul trebuie să recunoscă nevoile şi emoţiile omului pe care îl ajută.

Cercetătorii vor analiza cum interacţionează oamenii cu un robot umanoid fără emoţii, Keepon, în comparaţie cu interacţiunea pe care o au cu Erwin, robotul care arată emoţie.
 

Sursa Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase