Home » D:News » Cum vă puteţi îmbunătăţi considerabil vederea, printr-un scurt antrenament zilnic (VIDEO)

Cum vă puteţi îmbunătăţi considerabil vederea, printr-un scurt antrenament zilnic (VIDEO)

Cum vă puteţi îmbunătăţi considerabil vederea, printr-un scurt antrenament zilnic (VIDEO)
Publicat: 18.02.2014
Un nou studiu arată că vederea poate fi mult imbunătăţită prin învăţare perceptuală, o tehnică relativ simplă, care necesită doar puţin antrenament.

Programul de învăţare perceptuală durează două luni şi este furnizat prin intermediul tabletelor sau al calculatorului personal. Lecţiile durează doar jumătate de ora pe zi, timp de 4 zile pe săptămână.

Efectele benefice asupra vederii au fost observate de cercetătorii de la Universitatea din California, Riverside. Ei au făcut un studiu pe jucătorii de baseball ai colegiului, pentru care vederea bună face diferenţa între invingători şi învinşi.

Cei care au urmat aceste cursuri au reuşit să poată citi un text aflat la o distanţă de 3 ori mai mare decât cea normală.

De obicei, acuitatea vizuală a unui om este de 25/15, dar unii sportivi care au luat parte la acest antrenament au obţinut 20/8 la testele vizuale, adică o vedere aproape perfectă pentru un om, explică oftalmologul Daniel Laby.

Jucătorii de baseball de la Riverside, care au făcut acest antrenament, au fost rugaţi apoi, în cadrul unui studiu, să aleagă patternuri vizuale în funcţie de imaginile apărute pe un ecran.

Spre finalul testului, aceste imagini de pe ecran erau tot mai puţin vizibile, tinerii fiind nevoiţi să facă un efort deosebit pentru a le putea identifica.

După câteva luni de antrenament de acest fel, jucătorii au reuşit să vadă mult mai clar mingea, la o distanţă mai mare, îmbunătăţindu-şi de asemenea şi vederea periferică.

Studiul a fost publicat în Current Biology. Aplicaţia poate fi găsită pe site-ul UltimEyes.

Surse: Medical Daily, News.com.au

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase