Home » D:News » Cercetătorii au descoperit un supliment natural mai eficient împotriva anxietăţii decât medicamentele antidepresive

Cercetătorii au descoperit un supliment natural mai eficient împotriva anxietăţii decât medicamentele antidepresive

Cercetătorii au descoperit un supliment natural mai eficient împotriva anxietăţii decât medicamentele antidepresive
Publicat: 19.02.2014
Pacienţii care au luat silexan, un supliment cu lavandă administrat pe cale orală, au avut niveluri mai scăzute de anxietate decât persoanele cărora li s-au administrat medicamente placebo sau antidepresive, au descoperit cercetătorii austrieci, informează dailymail.co.uk.

Studiul, cu o durată de zece săptămâni, efectuat de Facultatea de medicină din Viena şi de alte centre medicale, a evaluat peste 500 de persoane diagnosticate cu tulburări de anxietate.

Conform rezultatelor, rata anxietăţii a scăzut cu 14,1% pentru grupul de pacienţi care a primit suplimente cu lavandă, cu 11,3% pentru cei cărora li s-au administrat antidepresive, cum ar fi Paxil, şi cu 9,5% pentru cei care au primit medicamente placebo.

Cercetătorii consideră că lavanda, ca şi Paxilul, acţionează asupra substanţelor chimice din creier ce controlează anxietatea şi are mai puţine efecte secundare decât antidepresivele prescrise în mod obişnuit.

Sursa: Mediafax, Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase