Prima pagină D:News

Veşti bune pentru pacienţii cu probleme de colon: colostomia poate fi evitată cu ajutorul unor noi medicamente

Teodora Nicolau 02.19.2014 | ● Vizualizări: 887
Necesitatea colostomiei, o intervenţie chirurgicală efectuată la nivelul colonului pentru a crea un anus artificial, a fost redusă substanţial după ce pacienţii cu afecţiuni ale colonului au primit medicamente cu tiopurine     (Foto: Shutterstock.com) + zoom
Galerie foto (1)

Necesitatea colostomiei, o intervenţie chirurgicală efectuată la nivelul colonului pentru a crea un anus artificial, a fost redusă substanţial după ce pacienţii cu afecţiuni ale colonului au primit medicamente cu tiopurine, au constatat cercetătorii britanici, informează dailymail.co.uk.

Din categoria afecţiunilor colonului iritabil fac parte, de exemplu, boala Crohn şi colita ulceroasă, care provoacă inflamarea şi iritarea sistemului digestiv.

Cercetările medicilor de la St George's Hospital, din Londra, efectuate pe 5.000 de pacienţi, au arătat că tiopurinele, care au proprietăţi antiinflamatoare, au redus numărul intervenţiilor chirurgicale cu 40%.

"Există un beneficiu clar al aplicării unui tratament alternativ, care va reduce necesitatea intervenţiilor chirurgicale la nivelul colonului", a afirmat coordonatorul studiului, medicul Richard Pollok, de la St. George's Hospital.Sursa: Mediafax, Daily Mail