Home » D:News » Samsung a prezentat Galaxy S5, cel mai spectaculos telefon produs de coreeni până acum (GALERIE FOTO)

Samsung a prezentat Galaxy S5, cel mai spectaculos telefon produs de coreeni până acum (GALERIE FOTO)

Publicat: 25.02.2014
Samsung a prezentat, la Barcelona, smartphone-ul Galaxy S5, disponibil începând din aprilie, modelul preluând elemente de design de la predecesorul său şi de la Galaxy Note 3, principalele noutăţi constând în autentificare pe bază de amprentă digitală, cameră foto superioară şi baterie mai bună.

Galaxy S5 este de asemenea rezistent la stropi de apă şi praf, este echipat cu un ecran cu diagonala de 5.1 inci şi rezoluţie full HD şi cu senzor pentru pulsul cardiac.

Sistemul de operare Android 4.4 „KitKat” a suferit modificări mai discrete faţă de modelele anterioare Galaxy, păstrând aceeaşi tematică generală a designului, dar renunţând la o mare parte din aplicaţiile „S” proprii Samsung care erau preîncărcate pe smartphone-urile mai vechi.

Telefonul poate utiliza simultan conexiunea la internet mobil 4G/LTE şi cea WiFi pentru a creşte semnificativ viteza de descărcare.

La exterior, S5 este confecţionat din plastic rezistent şi reprezintă o evoluţie a predecesorului său, cu colţuri rotunjite şi margine cu aspect metalic. Spatele telefonului aminteşte de textura imitaţie de piele de la Galaxy Note 3, preluată cu modificări de design.

Noul Galaxy S pune accent pe funcţiile foto şi video, camera principală având o rezoluţie de 16 megapixeli, faţă de 13 în cazul predecesorului, au autofocus mai rapid, înregistrare video 4k şi funcţii software avansate.

Modelul va fi disponibil la lansare în variante cu 16 sau 32 gigabytes de memorie internă, care va putea fi extinsă cu până la 128 GB prin utilizarea unui card de memorie. S5 va ajunge pe piaţă cu patru variante de culoare: alb, negru, albastru sau auriu.

Compania a anunţat duminică, la Barcelona, noua generaţie a ceasului „inteligent” Gear, bazat pe sistemul de operare Tizen, dezvoltat de Samsung, Intel şi o serie de operatori telecom.

Cererea pentru smartphone-uri Galaxy din categoria high-end, cea mai profitabilă, a fost afectată de lansarea noilor modele iPhone, în luna septembrie. Samsung a înregistrat în ultimele trei luni ale anului trecut cea mai lentă creştere a profitului din 2011, potrivit Bloomberg.

„Nu cred că noul smartphone S5 va schimba regulile jocului. Cu toate acestea, estimăm că se va vinde în 50-60 milioane de unităţi anual, astfel că va contribui semnificativ la profitul Samsung”, comentează pentru Bloomberg un analist financiar sud-coreean.

Compania a vândut 63,5 milioane de unităţi Galaxy S4 de la lansarea care a avut loc în luna martie a anului trecut, faţă de 65,6 milioane de modele S3, scăderea fiind cauzată în principal de apropierea pieţei high-end de saturaţie.

Surse: Mediafax, Bloomberg

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase