Home » D:News » Oamenii chiar pot să moară de „inimă rea”. Descoperirea tulburătoare a cercetătorilor

Oamenii chiar pot să moară de „inimă rea”. Descoperirea tulburătoare a cercetătorilor

Oamenii chiar pot să moară de „inimă rea”. Descoperirea tulburătoare a cercetătorilor
Publicat: 25.02.2014
Cercetătorii confimă că oamenii pot să moară, într-adevăr, de „inimă rea”, după ce pierd pe cineva drag. Un studiu a demonstrat ce se întâmplă în organismul unei persoane care suferă după ce i-a murit partenerul.

La studiul realizat de Universitatea St George din Londra au participat 30.000 de britanici cu vârsta peste 60 de ani.

Medicul Sunil Shah, care a ajutat la realizarea studiului, spune că suferinţa are efecte nebănuite asupra sănătăţii. Creşte nivelul hormonilor de stres din organism, poate duce la formarea unor cheaguri de sânge sau la hipertensiune arterială.

Prin urmare, persoana care si-a pierdut un partener sau un om foarte apropiat are un risc crescut de a face atac de cord sau atac cerebral. Acest risc este foarte mare în prima lună, urmând să scadă treptat pe parcursul primului an.

Mai mult, cei care suferă îşi pierd pofta de mâncare, nu pot să doarmă bine, iar asta slăbeşte sistemul imunitar. În plus, persoanele care de obicei urmează un tratament pentru unele afecţiuni cronice se neglijează în primele luni după pierderea suferită şi nu mai iau medicamente, riscul crescând astfel şi mai mult.

Prin urmare, ajutorul şi încurajarea venite din partea rudelor şi prietenilor sunt esenţiale, mai ales în primele trei luni.

De asemenea, alte situaţii care implică emoţii puternice sunt la fel de riscante. De exemplu divorţul sau câştigul la loterie.

Cardiologul Alexander Lyon, de la Royal Brompton Hospital din Londra, spune că în asemenea momente organismul este „copleşit” de adrenalină.

Acest hormon, eliberat în cantităţi moderate, este important, pentru că asigură un ritm cardiac mai alert, care este uneori util. Dar, dacă nivelul este prea mare, inima are de suferit.

Sursa: Daily Mail
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase