Home » D:News » Teoria care contrazice Big Bangul. Ce spune un fizician despre naşterea Universului

Teoria care contrazice Big Bangul. Ce spune un fizician despre naşterea Universului

Teoria care contrazice Big Bangul. Ce spune un fizician despre naşterea Universului
Publicat: 26.02.2014
Un fizician de la Universitatea Heidelberg are o nouă teorie care explică formarea Universului. Ideea lui este foarte diferită de Big Bang, variantă enunţată prima dată acum aproape 100 de ani.

Potrivit profesorului Cristof Wetterich, nu a existat un Big Bang, iar Universul nu a luat naştere acum 13,8 miliarde de ani. Naşterea Universului se întinde dintr-un trecut infinit, este un proces continuu şi nu a început cu o explozie, ci cu o „dezgheţare” treptată.

Cristof crede că Universul a existat dintotdeauna, dar într-o formă aproape statică şi foarte rece. El susţine că particulele elementare devin în timp mai grele, iar forţa gravitaţională scade.

Conform teoriei sale, nu a existat o singularitate care a dat naştere spaţiului şi timpului, iar cele mai vechi evenimente pe care le observăm acum indirect nu au avut loc imediat după Big Bang, ci în urmă cu peste 50 de trilioane de ani.

În plus, Universul nu este într-o continuă extindere, ci dimpotrivă, într-un proces de contracţie care se întinde pe o perioadă foarte îndelungată.

”Modelul meu presupune un Univers care a evoluat foarte încet, dintr-o stare în care era extrem de rece, micsorându-se treptat în loc să se extindă”, spune Wetterich.

El recunoaşte că teoria lui este foarte diferită, dar precizează că nu contrazice clasica variantă a Big Bangului, ci o completează.

Lumina, de exemplu, poate fi descrisă ca o undă sau ca o multitudine de particule, precizează fizicianul. Iar oamenii de ştiinţă sunt obişnuiţi să descrie în moduri diferite un anumit fenomen.

Sursa: Science Daily
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase