Home » D:News » Marijuana poate ucide? Un raport medical dă un răspuns clar

Marijuana poate ucide? Un raport medical dă un răspuns clar

Marijuana poate ucide? Un raport medical dă un răspuns clar
Publicat: 27.02.2014
Este posibil ca oamenii să moară ca rezultat direct al fumării de canabis, arată noi cercetări. Deşi se considera că acest drog, administrat singur, este dăunător doar pe termen lung şi poate fi fatal doar dacă este luat împreună cu alte droguri, cercetătorii germani au descris recent două cazuri de decese survenite exclusiv ca urmare a consumului de canabis.

Cercetătorii de la Spitalul Universitar din Düsseldorf au descris, în urma unor autopsii foarte detaliate, două cazuri în care nu s-a găsit drept cauză a decesului altceva decât consumul acestui drog. Testele toxicologie şi genetice au eliminat orice altă cauză a morţii.

Ambele persoane au decedat, cred medicii, ca urmare a aritmiei – modificarea ritmului bătăilor inimii – cauzate de fumarea de marijuana. Niciuna dintre persoane nu avea antecedente de boli de inimă.

Totuşi, rămâne încă necunoscut mecansimul prin care drogul provoacă apariţia problemelor cardiace.

În ciuda acestor descoperiri, mulţi oamenei cred că utilizarea canabisului nu este asociată cu un risc major de deces. Dar consecinţele folosirii drogului sunt, cu toate aceste, grave.

David Raynes din cadrul UK National Drug Prevention Alliance,  a declarat: „Aceste decese sunt rare şi vor rămâne rare. Adevăratul pericol este cel al efectelor pe termen lung asupra creierului tinerilor.”

Comentariile sale se bazează pe rezultatele unor studii care au evidenţiat o corelaţie între fumatul marijuanei şi apariţia schizofreniei şi a depresiei.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase