Home » D:News » Descoperire surprinzătoare sub închisoarea Alcatraz. Istoricii credeau că aceste vestigii au fost pierdute pentru totdeauna

Descoperire surprinzătoare sub închisoarea Alcatraz. Istoricii credeau că aceste vestigii au fost pierdute pentru totdeauna

Publicat: 01.03.2014
Cândva era considerată cea mai sigură şi mai dură închisoare americană, locul în care erau închişi cei mai de temut infractori, printre care şi Al Capone. Acum, Alcatraz atrage anual peste un milion de turişti, care vin să viziteze această insulă izolată din Golful San Francisco.

O echipă de cercetători de la Universitatea A&M din Texas a descoperit aici ruinele unei fortăreţe militare vechi, despre care istoricii credeau că a fost distrusă.

Folosind un radar performant, oamenii de ştiinţă au identificat această construcţie chiar sub curtea clădirii.

Înainte de construirea închisorii, aici exista Fortul Alcatraz, menit să asigure o linie de apărare în timpul Războiului Civil.

Sub actualele ziduri ale penitenciarului se află tuneluri, magazii şi fortificaţii vechi, care datează din perioada 1850-1907, spune geologul Mark Everett.

Doar o parte din aceste ruine vor putea fi excavate, cele care se află sub curtea interioară, restul aflându-se sub actualele ziduri ale clădirii şi fiind deci inaccesibile.

Pe insula Alcatraz a fost construit iniţial un far, apoi o fortăreaţă, care a fost transformată în 1868 în închisoare militară. Între anii 1933-1963, aici a funcţionat un penitenciar, iar din noiembrie 1972 complexul a fost transformat în obiectiv turistic.

Sursa: BBC News

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase