Home » D:News » (P) DOUĂ POTECI – Scriere creativă şi fotografie, două ateliere într-unul singur

(P) DOUĂ POTECI – Scriere creativă şi fotografie, două ateliere într-unul singur

Publicat: 04.03.2014
“Două poteci” lansează o serie de ateliere de scriere creativă şi fotografie.
Primul workshop va avea loc la Şirnea, judeţul Braşov, între 21 şi 23 martie. Invitat special va fi actorul Marian Răducu, care va interpreta rolul unui personaj dezvăluit participanţilor nu mai devreme de începerea primei sesiuni foto, acest lucru fiind doar una dintre abordările neobişnuite propuse de cei doi organizatori.
 
 
Proiectul, denumit “Două poteci”, este realizat de fotograful Mihai Ilie şi prozatorul Liviu Drugă. Cei doi propun nu doar o formă nouă de creaţie artistică, ci organizează şi ateliere în care explică pe înţelesul tuturor procesele din spatele povestirilor construite de ei. “Vom vorbi atât despre cum se face o fotografie bună, dar şi despre cum lumea înconjurătoare se descoperă în ipostaze incredibile prin intermediul aparatului de fotografiat”, spune Mihai Ilie. “Dacă oamenii ar da un pic, dar un pic, mai multă atenţie cuvintelor, ar găsi mai multe idei chiar în capul lor, nu în al altora”, afirmă Liviu Drugă, subliniind totodată că ei nu vin ca “profesori” în faţa pasionaţilor de fotografie şi de literatură. “Noi ne povestim pe noi înşine şi felul în care, folosind limbaje diferite, reuşim să creăm ceva împreună”, a continuat ideea Mihai Ilie.
 
 
Pentru prima dată literatura şi arta fotografică sunt aduse împreună pentru a oferi perspective inedite asupra realităţii cotidiene. Practic, noul concept constă în combinarea a două forme de expresie artistică: o serie de fotografii, care sugerează un fir narativ, şi o povestire scrisă, care dublează şi proiectează semnificaţii peste grupajul fotografic. Cu toate acestea, alăturarea celor două nu are nimic în comun cu fotojurnalismul şi, în acelaşi timp, fiecare dintre ele poate funcţiona independent. Totul se bazează pe creaţie şi fantezie, dublate de grija pentru detalii. 
 
 
Mihai Ilie şi Liviu Drugă s-au cunoscut în urmă cu 14 ani, fiind amândoi colegi atunci într-o agenţie de publicitate. Iniţiativa proiectului i-a aparţinut lui Mihai Ilie, licenţiat în inginerie aeronautică, cu 15 ani în publicitate şi 20 în fotografie, creator al Imagenia şi Două Poteci.
 
Liviu Drugă, absolvent al Facultăţii de Litere din Bucureşti, a lucrat ca jurnalist, copywriter, scenarist, producător şi regizor de televiziune. În 2012 a publicat “Ceasornircarul dansator – povestiri aberantastice” la editura Tracus Arte. 
 
Contact: [email protected], 0741.164.914 – Mihai Ilie, 0745.110.083 – Liviu Drugă
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase