Home » D:News » NASA oferă premii în bani pentru cei care pot ajuta la detectarea asteroizilor

NASA oferă premii în bani pentru cei care pot ajuta la detectarea asteroizilor

NASA oferă premii în bani pentru cei care pot ajuta la detectarea asteroizilor
Publicat: 11.03.2014
NASA a lansat un concurs, pentru a putea localiza mai repede şi mai precis asteroizii care ar putea reprezenta o ameninţare pentru planeta noastră. Cei care pot realiza un algoritm care să ajute la localizarea acestor roci spaţiale vor primi premii în bani.

Suma totală oferită de NASA pentru acest proiect se ridică la 35.000 de dolari. Agenţia Spaţială Americană vrea astfel să motiveze persoanele pasionate de astronomie să se implice şi să ajute la observarea asteroizilor. Concursul se numeşte Asteroid Data Hunter şi va începe pe 17 martie.

Deşi NASA spune că are deja în evidenţă 95% din asteroizii mari care sunt în apropierea Terrei, este imposibil să-i poată observa pe toţi. Prin implicarea mai multor persoane în acest proiect, cresc şansele de reuşită.

Dacă vor fi observate din timp, rocile spaţiale periculoase ar putea fi deviate pe o orbită stabilă, în jurul Lunii.

Concursul face parte din proiectul NASA intutulat Grand Challenge, lansat anul trecut, după ce un meteorit care nu fusese observat din timp a explodat în atmosferă şi a provocat serioase daune materiale şi răniţi într-un oraş din Rusia.

Agenţia Spaţială Americană şi-a dat seama de importanţa observării acestor asteroizi şi de riscul pe care îl presupune orice obiect care nu este detectat din timp.

Sursa: Digital Trends
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase