Home » D:News » Ritualurile stranii în care erau folosite acum 9.000 de ani aceste măşti înfricoşătoare (FOTO)

Ritualurile stranii în care erau folosite acum 9.000 de ani aceste măşti înfricoşătoare (FOTO)

Publicat: 12.03.2014
Unele din cele mai vechi măşti de piatră descoperite până acum, care au o vechime de 9.000 de ani, au fost expuse la Muzeul Israel din Ierusalim. Obiectele au fost realizate în aşa fel încât să semene cu un craniu uman.

Expoziţia, care va fi deschisă până în septembrie, va cuprinde 12 măşti din piatră, descoperite în Israel. Toate au orbite foarte mari şi gura larg deschisă, semănând cu nişte cranii umane.

Istoricii cred că aceste măşti reprezentau străbunii şi erau folosite în ritualuri magice şi de vindecare, dar şi în ceremonii funerare, în care erau comemoraţi morţii.

Pe marginea exterioară a acestor măşti sunt câteva găuri, care arată că obiectele au fost cândva atârnate de corzi, undeva la înălţime.

Aceste obiecte datează din perioada în care oamenii au devenit din vânători-culegători fermieri. Orientul Mijlociu a fost una din cele mai importante regiuni în care a avut loc această revoluţie agricolă.

Muzeul Israel are în proprietate doar două măşti de acest fel, restul fiind împrumutate pentru expoziţie de diferiţi colecţionari.

Surse: BBC News, Science World Report
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase