Home » D:News » Imagini uimitoare surprinse de o dronă în deşertul Utah. Cine a realizat aceste bizare desene, vechi de mii de ani (Galerie FOTO)

Imagini uimitoare surprinse de o dronă în deşertul Utah. Cine a realizat aceste bizare desene, vechi de mii de ani (Galerie FOTO)

Publicat: 14.03.2014
Imaginile surprinse dintr-o dronă au dezvăluit frumuseţea şi misterul unei zone izolate din deşertul Utah. Aparatul fără pilot a fotografiat 20 de petroglife care au o vechime de aproximativ 2.500 de ani.

Bizarele desene gravate pe pietre au fost realizate de o populaţie care fabrica coşuri din nuiele. Oamenii desenaţi de ei arată ciudat, cu picioare foarte subţiri.

Drona care surprins aceste imagini îi aparţine unui fost soldat american, Bill Clary, care deţine compania Got Aerials. El a dirijat o dronă, pentru a fotografia zone izolate, greu accesibil prin alte mijloace.

Clary nu vrea să spună locul exact unde se află aceste petroglife, până când nu va avea aprobarea celui care deţine respectivul teren.
Desenele se află pe peretele greu accesibil al unui canion din deşertul Utah.

Stilul petroglifelor aparţine culturii unor fabricanţi de coşuri, care au trăit aici din anul 500 î.e.n. până în jurul anului 860 e.n., spune Jerry Spangler, de la Colorado Plateau Archaeological Alliance.

El crede că mai există multe asemene zone încă necunoscute, care ar putea fi cercetate cu ajutorul dronelor.

Cultura Pueblo, numită şi cultura fabricanţilor de coşui pentru că arheologii au găsit multe coşuri de nuiele făcute de aceştia, a ocupat în trecut o regiune vastă, care include părţi din Utah, Arizona şi New Mexico.

Sursa: Daily Mail
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase