Home » D:News » Adevărul despre efectul uleiului de peşte. Care sunt bolile care pot fi tratate eficient cu ajutorul acestui supliment

Adevărul despre efectul uleiului de peşte. Care sunt bolile care pot fi tratate eficient cu ajutorul acestui supliment

Adevărul despre efectul uleiului de peşte. Care sunt bolile care pot fi tratate eficient cu ajutorul acestui supliment
Publicat: 21.03.2014
Uleiul de peşte este considerat de mulţi un adevărat supliment minune, fiind recomandat pentru numeroase afecţiuni, inclusiv cancer. În realitate, el este eficient doar pentru anumite boli.

Experţii de la Healthy Geezer avertizează că acest produs nu este un panaceu, dimpotriva. Luat fără sfatul medicului, în cantităţi prea mari, poate fi periculos.

Uleiul de peşte poate fi asimilat natural, prin alimentaţie bogată în peşte, dar şi prin suplimente nutritive, care conţin acizi graşi esenţiali, cum este omega-3.

Produsul este într-adevăr eficient pentru următoarele afecţiuni: un nivel ridicat de trigliceride şi colesterol în sânge. Aceste suplimente scad cu 20-50% nivelul trigliceridelor.

De asemenea, este recomandat pentru persoanele care suferă de boli cardiovasculare. Uleiul de peşte le poate reduce riscul de morte prematură, în cazul acestora.

Are un efect benefic şi asupra tensiunii arteriale, pe care o scade uşor, dar acest efect nu este foarte puternic. Alte afecţiuni asupra cărora ar putea avea un efect (destul de slab însă): artrita reumatoidă, dureri menstruale, ADHD, risc de atac cerebral, osteoporoză, aterosleroză, boli de rinichi, tulburare bipolară.

Uleiul de peşte NU este eficient pentru tratarea următoarelor afecţiuni: diabet de tipul II, gingivită, angină, boli de ficat, migrene, ulcer, durere musculară.

În privinţa unor boli foarte grave pentru care este reconadat uneori – cancer, depresie, boala Alzheimer – efectele acestui produs nu sunt suficient demonstrate.

Sursa: Live Science
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase