Home » D:News » Probleme la Machu Picchu: fenomenul „turismului nudist” în cea mai importantă destinaţie turistică din Peru înfurie autorităţile

Probleme la Machu Picchu: fenomenul „turismului nudist” în cea mai importantă destinaţie turistică din Peru înfurie autorităţile

Probleme la Machu Picchu: fenomenul „turismului nudist” în cea mai importantă destinaţie turistică din Peru înfurie autorităţile
Publicat: 24.03.2014
"Turismul nudist", practicat de unii dintre vizitatorii sitului incaş Machu Picchu, cea mai importantă destinaţie turistică din Peru, a stârnit indignarea oficialităţilor din această ţară, care califică fenomenul "lipsit de respect", informează cnn.com.

Conform publicaţiei Peruvian Times, patru turişti americani au fost reţinuţi pe 14 martie după ce s-au dezbrăcat şi şi-au făcut fotografii în incinta complexului arheologic.

Într-o serie de incidente similare, la începutul acestei săptămâni, doi canadieni şi doi australieni au fost, de asemenea, arestaţi din aceleaşi motive.

Totodată, în 2013, un cuplu a fost filmat de alţi turişti în timp ce cobora, în „costumul lui Adam”, treptele de piatră de la Machu Picchu.

De asemenea, pe blogul de profil My Naked Trip, Amichay Rab, un tânăr din Israel a postat fotografii în care apare nud în diferite locuri din America de Sud, inclusiv la Machu Picchu.

Aceste fotografiile şi filmul, care au fost realizate în anul 2013, au ajuns virale în mediul online.

Autorităţile nu au fost, însă, deloc amuzate de aceste gesturi, iar ministrul Culturii din Peru a calificat nudismul de pe Machu Picchu drept „lipsit de respect”, „un fenomen nefericit, care ameninţă moştenirea culturală (a ţării, n.r.)”.

„Turiştii ar trebui să respecte regulile atunci când călătoresc sau vor fi probleme”, a declarat Alfredo Mormontoy Atayupanqui, directorul resurselor arheologice din Ministerul peruan al culturii, adăugând că regulile de acces în Machu Picchu, tipărite pe biletele de intrare, avertizează vizitatorii să nu se dezbrace în public.

„Machu Picchu este vizitat de turişti de vârste, religii şi ideologii diferite. Nudismul poate că face plăcere câtorva persoane, dar creează disconfort şi indignare pentru alţii. Trebuie să ne asigurăm că turiştii nu se simt stânjeniţi”, a declarat Ricardo Ruiz Caro, directorul cultural al regiunii Cuzco, unde este amplasat situl arheologic. Acesta a precizat că va spori măsurile de supraveghere şi va înăspri măsurile împotriva celor care practică nudismul în incinta Machu Picchu.

Exploratorul american Hiram Bingham a descoperit, în 1911, complexul arheologic Machu Picchu, considerat în prezent una dintre cele şapte minuni ale lumii moderne. Însă peruanul Agustin Lizarraga a fost considerat mult timp primul explorator care a descoperit Machu Picchu, în 1902. Oraşul incaş se întinde pe o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi, pe culmea unui munte în apropierea oraşului Cuzco.

Citeşte şi: Machu Picchu – 100 de ani de mister

Surse: Mediafax, CNN

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase