Home » D:News » Roşia neagră, un noi soi de tomată creat în laborator. De ce este considerat un superaliment

Roşia neagră, un noi soi de tomată creat în laborator. De ce este considerat un superaliment

Roşia neagră, un noi soi de tomată creat în laborator. De ce este considerat un superaliment
Publicat: 25.03.2014
Un nou soi de roşii, de culoare neagră, a început să fie cultivat tot mai mult în serele din Marea Britanie. Leguma arăta ciudat, dar cercetătorii ne asigură că este chiar mai sănătoasă ca „sora” ei naturală, de culoare roşie.

Roşia Indigo Rose a început să fie cultivată în Marea Britanie anul acesta şi este obţinută prin încrucişarea sortimentelor de tomate roşii şi violet.

Noul soi este considerat un speraliment, pentru că el conţine anthocianină, un antioxidant moştenit de la sortimentul de tomată violet. Această substanţă ajută la tratarea diabetului şi obezităţii.

Dreptul de comercializare a roşiei Indigo Rose aparţine companiei Sutton Seeds din Devon. Potrivit lui Alfie Jackson, asistent manager la Sutton Seeds, aceste tomate nu sunt la fel de dulci precum cele obişnuite, dar sunt mai aromate.

La început sunt tot verzi, culoarea neagră apărând când leguma este coaptă.

Noul soi de roşii a fost creat de profesorul Jim Myers, de la Universitatea din Oregon, care a vrut să cerceteze efectele benefice ale tomatelor pentru sănătate.

Profesorul şi studenţii săi au aflat că soiurile violete conţin antioxidantul anthocianină, care le conferă această culoare.

Ei au încrucişat acest soi cu tomatele sălbatice roşii, rezultând tomata neagră, care poate fi cumpărată deja în Marea Britanie, unde cererea este destul de mare.

Sursa: Daily Mail
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase