Home » D:News » Dronele Facebook: reţeaua de socializare va folosi avioane solare fără pilot şi lasere într-un scop inedit (VIDEO)

Dronele Facebook: reţeaua de socializare va folosi avioane solare fără pilot şi lasere într-un scop inedit (VIDEO)

Publicat: 28.03.2014
Dronele Facebook: reţeaua de socializare va folosi avioane solare fără pilot şi lasere într-un scop inedit (VIDEO)
Reţeaua Facebook a anunţat organizarea unei echipe pentru a cerceta noi mijloace de a furniza servicii de internet în regiuni care nu au încă acces la această facilitate, utilizând raze laser şi avioane cu propulsie solară, informează AFP.

Cercetăm mijloace pentru a furniza oamenilor internet din cer„, a explicat confondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, într-un mesaj publicat pe această reţea socială.

Proiectul „Connectivity Lab” este inclus în cadrul iniţiativei internet.org, susţinută de Facebook, şi îşi propune să conecteze la internet două treimi din populaţia mondială, mai ales în zonele sărace şi subdezvoltate.

Din echipă vor face parte experţi NASA şi cinci salariaţi ai firmei britanice Ascenta, specializată în avioane propulsate de energia solară, capabile să zboare pe distanţe lungi.

Printre proiectele avute în vedere se numără utilizarea potenţială a razelor laser, pentru a conecta sateliţii, şi a avioanelor cu propulsie solară, capabile să se menţină la o altitudine de 20.000 de metri, care să funcţioneze ca relee de internet.

La începutul lunii martie, presa anunţa deja intenţia celor de la Facebook de a achiziţiona în acest scop producătorul de drone cu propulsie solară Titan Aerospace, cu obiectivul de a trimite astfel de drone în Africa.

Compania Google are un proiect similar, pentru care a efectuat deja teste, utilizând însă baloane cu aer cald în loc de drone.

Facebook, considerată în momentul de faţă cea mai importantă reţea de socializare din lume, are la nivel mondial aproximativ 1,23 de miliarde de utilizatori activi pe lună.

Surse: Mediafax, Facebook, Internet.org, Mark Zuckerberg

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase