Home » D:News » Cum va fi vremea de Florii şi de Paşti? Iată prognoza meteo a specialiştilor

Cum va fi vremea de Florii şi de Paşti? Iată prognoza meteo a specialiştilor

Cum va fi vremea de Florii şi de Paşti? Iată prognoza meteo a specialiştilor
Publicat: 07.04.2014
Directorul executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Florinela Georgescu, a declarat luni că la sfârşitul săptămânii, de Florii, vor fi temperaturi spre 20 de grade în sudul şi posibil şi în vestul ţării, iar de Paşti vor fi asemănătoare, "cum spune şi tradiţia".

Florinela Georgescu a arătat că, potrivit prognozei pe două săptămâni pe care Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) o emite luni, vremea va fi foarte schimbătoare până la Florii. Astfel, după aceste zile mai reci, urmează o perioadă de încălzire până spre jumătatea săptămânii, apoi o nouă răcire, la sfârşitul săptămânii, chiar de Florii, putând fi înregistrate temperaturi spre 20 de grade în sudul şi posibil şi în vestul ţării.

În celelalte regiuni va fi, după cum este normal, mai răcoare şi există posibilitatea producerii de precipitaţii, a precizat Georgescu.

Există semnalul că temperaturile de Paşti vor fi ca cele de Florii, cum spune şi tradiţia„, a mai spus Georgescu.

În ceea ce priveşte perioada de vară, directorul executiv al ANM a arătat că o primă estimare este destul de asemănătoare cu cea de anul trecut, fiind prognozate perioade de caniculă în toate lunile de vară, asociate cu cantităţi de precipitaţii sub cele normale, astfel că există posibilitatea instalării secetei pe mai multe perioade.

Florinela Georgescu a mai spus că rămâne de văzut dacă vor fi perioade scurte cu temperaturi foarte ridicate, chiar şi de 40 de grade, sau perioade mai lungi cu maxime de 37, 38 de grade, cum a fost vara trecută.

Ea a precizat că pentru organism sunt mai greu de suportat perioadele mai lungi cu temperaturi de 37, 38 de grade decât câteva zile cu temperaturi de până la 40 de grade.

Directorul executiv al ANM a adăugat că vor fi, de asemenea, furtuni de vară, cu fulgere, care sunt fenomenele meteo cele mai periculoase.

În concluzie, Georgescu a spus că solicită populaţiei să fie extrem de atentă la toate avertizările care vor fi emise.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase