Home » D:News » Cum se vede cea mai înaltă clădire din lume în prima filmare HD realizată din satelit? (VIDEO)

Cum se vede cea mai înaltă clădire din lume în prima filmare HD realizată din satelit? (VIDEO)

Cum se vede cea mai înaltă clădire din lume în prima filmare HD realizată din satelit? (VIDEO)
Publicat: 22.04.2014
Skybox Imaging este o nouă companie americană fondată în Silicon Valley ce are ca obiectiv „acoperirea” pământului cu zeci de sateliţi de mici dimensiuni care pot filma Terra din spaţiu în HD.

Compania a dat publicităţi o filmare HD din satelit ce înfăţişează cea mai înaltă clădire de pe Terra, Burj Khalifa. De asemenea, imaginile dezvăluie cum arată un avion în zbor atunci când este privit de sus.

Filmarea impresionează prin calitatea detaliilor, privitorii având posibilitatea de a zări în detaliu Burj Khalifa şi cel mai mare mall din lume, Dubai Mall, aflat în imediata apropiere a clădirii.

Skybox este prima companie care a realizat filmări HD din satelit, dând publicităţii primele imagini la finalul anului trecut:

O altă filmare a fost realizată în oraşul Las Vegas:

Compania doreşte să trimită 24 de sateliţi în spaţiu, urmând să le folosească pentru a colecta date preţioase despre economia globală, urmând ca acestea să fie vândute companiilor. Un caz celebru este folosit pentru a ilustra utilitatea imaginilor din satelit: analiştii financiari spun că poţi estima care vor fi veniturile de sărbători ale companiei Walmart prin simpla numărare a automobilelor din parcarea magazinelor în ziua de Black Friday.

Publicaţia TechCrunch a relatat săptămâna trecută că Google ar fi interesată de achiziţionarea acestei companii.

Sursa: The Atlantic

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase