Home » D:News » Un obiect asemănător unui meteorit, filmat în Rusia. Autorităţile nu ştiu ce anume este (VIDEO)

Un obiect asemănător unui meteorit, filmat în Rusia. Autorităţile nu ştiu ce anume este (VIDEO)

Un obiect asemănător unui meteorit, filmat în Rusia. Autorităţile nu ştiu ce anume este (VIDEO)
Publicat: 21.04.2014
La mai mult de un an după explozia meteoritului de la Celyabinsk, soldat cu peste 1.500 de răniţi, o altă rocă spaţială a creat panică în Rusia, la Murmansk.

În noaptea de 18 spre 19 aprilie, un obiect asemănător unui meteorit a fost filmat pe cerul Rusiei. Este posibil că roca spaţială să fi făcut parte din ploaia de meteori Liride, care are loc în fiecare an în această perioadă.

Deşi serviciile de urgenţă nu au fost alertate, imaginile surprinse au fost impresionante. Martorii spun că nu a fost auzit sunetul unei explozii, iar oficialii precizează că deocamdată nu este cunoscută natura acestui obiect.

NASA monitorizează obiectele spaţiale potenţial periculoase, aflate în apropierea Terrei, deşi programul nu primeşte finanţare specială din partea guvernului american.

Din păcate, nu toţi asteroizii sau meteoriţii sunt observaţi din timp. Chiar anul trecut, în februarie, un meteorit de 20 de metri în diametru, cântărind aproximativ 6 tone, a explodat în atmosferă deasupra oraşului Celyabinsk.

Pagubele materiale raportate au fost de milioane de dolari şi peste 1.500 de oameni au fos răniţi.

Sursa: I Fucking Love Science!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase