Home » D:News » Fotografia zilei – Delta Bucureştiului

Fotografia zilei – Delta Bucureştiului

Fotografia zilei – Delta Bucureştiului
Publicat: 30.04.2014
Zona naturală situată pe arealul Lacului Văcăreşti din Bucureşti, care are o suprafaţă de 183 de hectare ar putea deveni viitorul Parc Natural Văcăreşti. În Delta Văcăreşti, aşa cum a mai fost numită zona, se află sute de specii de plante, dar şi peste 90 de specii de păsări şi mamifere precum vidra sau vulpea. Proiectul este inclus pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, iar pentru acest lucru este necesară o hotărâre de guvern care va cuprinde atât Studiul de Fundamentare Ştiinţifică şi avizul Academiei Române, cât şi hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB)
Vă invităm să descoperiţi câteva instantanee surprinse de fotograful Helmut Ignat, colaborator al National Geographic România. Pentru articolul „Delta dintre blocuri” din luna mai 2012, care a lansat ideea Parcului Natural Văcăreşti, Helmut a lucrat împreună cu Cristian Lascu timp de 18 luni, continuând şi ulterior munca de documentare fotografică.
 
Sperăm ca munca lor să nu fie în zadar, iar bucureştenii să primească în sfărşit în dar un parc natural, o mică compensaţie pentru toate distrugerile de spaţii verzi din ultimii 25 de ani.

Mai multe fotografii găsiţi pe Mediafax Zoom

 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase